Søk i arkivet

PAUSE: Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt har dratt hjem til Norge etter å ha seilt til Spania.
PAUSE: Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt har dratt hjem til Norge etter å ha seilt til Spania.

Tar en pause i Spania

Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt har kommet trygt frem til Spania, men ikke uten komplikasjoner. Nå tar jentene flyet hjem.

LAND: «Paloma» er satt på land i A Corunã i Spania.
LAND: «Paloma» er satt på land i A Corunã i Spania.

– Vi sitter på flyplassen i A Corunã, på vei hjem. Paloma står på land. Det har lenge vært planen å reise hjem igjen etter at vi hadde krysset Biscaya. Imidlertid tror jeg ingen av oss helt hadde sett for oss hvor rart det skulle føles å sette denne turen på pause. Begynne på jobb igjen, lykkelig oppdage at det er ledig bysykkel på stativet, legge oss i sengen og ikke bli overrasket over at den er på samme sted neste morgen. Den hverdagen føles så fjern, nesten uvirkelig, skriver jentene på deres blogg i dag.

Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt seiler en Hallberg-Rassy 312 fra 80-tallet. Båten har navnet «Paloma». Båten var utstyrt for langtur, og har mange mil på baken, men arbeidslisten var lang, og det meste fikset jentene selv.

Ferske seilere

Jentene fortalte Seilas før avreise at de ikke hadde fått seilt båten før avreise, slik de hadde håpet da den ble kjøpt.

– Da vi reiste fra Oslo for syv uker siden, hadde Elise knapt lagt til en seilbåt noen gang i sitt liv. Vi hadde aldri seilet «Paloma». Vi hadde aldri vært lenger til havs enn over Skagerrak, og da på blikkstille vann uten noe som helst drag i luften. Vi ante ikke hva vi gikk til. Elise var alene i båten en drøy uke, ble vant med å legge til og fra, ha ansvar for skuta, planlegge dagsetapper og finne passende havner på kartet. Da vi reiste fra Farsund og ut i Norskesjøen mot Skottland, seilte vi «Paloma» for første gang, står det på bloggen.

 

PÅ VEI: Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt la ut fra Oslo 2. juli.

 

LES: Til fjerne farvann i en Hallberg-Rassy 312

 

Mange utfordringer

Kreyberg og Gryt har fått mange opplevelser på turen så langt, men også en del utfordringer. Alt langs norskekysten startet problemene med motoren. Dieseldyr i tanken ga tette filte og maskinstans. En skikkelig rens måtte til.

På vei til havn i Nord Irland ville ikke motoren gi fremdrift. Jentene fikk hjelp av Belfast Coastguard. Problemet viste seg å være at propellen hadde falt av.

Langturseilerne er flinke til å beskrive sine opplevelser, og tar også morsomme bilder.

Det er vert å bruke litt tid på bloggen «Fjerne Farvann»

 

BERGET: Båten mister propellen utenfor Irland, og trengte assistanse fra RNLI.

BERGET: Båten mister propellen utenfor Irland, og trengte assistanse fra RNLI.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen