Søk i arkivet

SUPPE: Småkrabber er ikke nødvendigvis noe du behøver hive uti igjen. De kan bli til en god suppe.
SUPPE: Småkrabber er ikke nødvendigvis noe du behøver hive uti igjen. De kan bli til en god suppe. Foto:

Mat om bordSeilas i matfatet

Bøljan blå er kort sagt et gedigent matfat vi virkelig kan boltre oss i. Og hva er vel mer naturlig enn å spise nettopp mat fra havet når vi er ute og plasker i det?

SNØRE: Å fange småkrabber frembringer barndomsglede og gir råmateriale til en utsøkt suppe.
SNØRE: Å fange småkrabber frembringer barndomsglede og gir råmateriale til en utsøkt suppe.

De små, vanlige strandkrabbene vi som barn morer oss med å fiske opp fra tangen, forbinder vi kanskje ikke med matauke, og de fleste havner som oftest på sjøen igjen når dagen er over, eller i gryta, for kuriositetens skyld, som da jeg var liten: Etter at jeg hadde pirket bort alt jeg syntes så ekkelt ut og alt jeg var blitt...

Ønsker du å lese mer? Logg inn eller velg et abonnement:

Digitalt årsabonnement
Digitalt årsabonnement
kr 41 / mnd
    • Tilbudet omfatter samtlige Pluss-saker på seilmagasinet.no
    • Alle digitale utgaver av SEILmagsinet siden 2006 i AppStore og Google Play
    • Ukentlig nyhetsoppsummering på mail.
     Les mer
Digitalt månedsabonnement
Digitalt månedsabonnement
kr 49 / mnd
    • Tilbudet omfatter samtlige Pluss-saker på seilmagasinet.no
    • Alle digitale utgaver av SEILmagsinet siden 2006 i AppStore og Google Play
    • Ukentlig nyhetsoppsummering på mail.
     Les mer
Seilmagasinet + Digital
Seilmagasinet + Digital
kr 66 / mnd
    • Få magasinet SEILmagasinet levert hjem til deg i tillegg til:
    • SEILmagasinet på dine digitale flater
    • Tilbudet omfatter samtlige Pluss-saker, digitale utgaver av SEILmagasinet siden 2006 i AppStore og Google Play.
     Les mer

Ønsker du papirutgaven? Se hele utvalget av abonnement.

Gå til toppen