Brygga på land

MÅ FORNYES: Den gamle bryggen på land innenfor Lille Herbern er sliten og skal erstattes av en ny.
TIDENS TANN: At tiden har gjort sitt er tydelig når man tar en kikk under brygga.

Har tjent oss godt i over 100 år!

Brygga til Oslo Seilforening går sakte, men sikkert under av tidens tann. Mange i foreningen har et forhold til denne brygga, som nå skal erstattes med en ny.

Publisert Sist oppdatert

Selv om en i utgangspunktet skulle tro brygga ligger godt beskyttet bak Lille Herbern i et smult sund, ser vi at sjøene fra hurtigbåtene også der påvirker. Vintrene med is og hissige vinder fra nordøst og øst setter også utstyret på harde prøver.

Vi har hatt to forskjellige firmaer for å vurdere helsetilstanden på brygga, og begge har kommet til at den enten bør skiftes eller at må utføre omfattende reparasjoner.

Byantikvaren sa OK

Oslo Seilforening kontaktet derfor Byantikvaren, og de uttalte at de ikke hadde noe i mot rivning og oppsett av ny brygge så lenge den ble bygd som den gamle og fremstår som den. Brygga blir tegnet etter mål fra den gamle, og den vil bli rettet opp og tilpasset landsiden harmonisk og praktisk, slik at personell og varetransport kan foregå på best mulig måte.

I skrivende stund arbeider vi med å finne noen med kompetanse til å gjennomføre søknadsprosessen. Samtidig innhentes det anbud til selve rive- og byggeprosessen. Det er ønskelig å bygge den nye så den fremstår som den gamle. Da må vi sikre oss at det blir gjort skikkelig.

Brygga skal jo stå i nye 100 år.

Vemodig

Søknadsprosesser kan til tider ta lang tid i kommunen og om det ikke kommer mye protester og krøll så håper vi at PBE i Oslo behandler saken raskt. Hvor lang tid selve byggeprosessen vil ta, vet vi ikke. Så om «brygga på land» kommer opp til våren og oppstart av ny sesong er usikkert. Alternativet blir da høsten 2017 eller våren 2018.

Det er vemodig å se den sjarmfulle bryggas liv sakte, men sikkert gå mot slutten. Den har tjent oss godt i over 100 år.

TIDENS TANN: At tiden har gjort sitt er tydelig når man tar en kikk under brygga.