Miljø

FYLLES OPP: Havet fylles opp av plast og estimatene går ut på at dersom vi fortsetter som vi stevner, vil det være mer plast i havet enn det er fisk. Forbruket av plast må reduseres. Foto: Rick Carey/Shutterstock

Båtfolket skal ta plasten med hjem

Båtbransjen vil rydde opp

Publisert Sist oppdatert

Oppmerksomheten rundt plastforurensning i havet har eksplodert de siste månedene. Nå inviterer Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge hele båtbransjen og båtfolket til en nasjonal kampanje for å hindre at plast havner på sjøen. - Det handler ikke om å rydde, det viktige er at vi slutter å kaste, sier Leif Bergaas i Norboat.

Båtliv har nylig publisert en større artikkel om plastforurensning i havet. Artikkelen krever innnlogging. Les artikkelen her:

Redd havet

- Båtfolket er den største brukeren av kysten vår, og i de kommende vår- og sommermånedene strømmer hundretusenvis av oss ut på sjøen. Vi er mange og vi kan både gjøre stor nytte, men også stor skade. Derfor oppfordrer vi nå alle båtprodusenter, båtforeninger og båtfolket til å dele informasjon om at plasten skal hjem, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge.

Les også kommentaren i Båtliv 2 om plastforuresning her:

Dråpen i havet

Det finnes rundt 800.000 fritidsbåter i Norge, og hvert år selges det rundt 13.000 nye båter. Gjennom en målrettet informasjonskampanje ønsker Norboat at sine bransjemedlemmer oppfordrer nye og gamle båteiere til å ta med seg plasten hjem når de har vært på sjøen.

- Veldig mange initiativ handler om å rydde opp plasten. Dette er et viktig og riktig fokus, men det handler vel så mye om å få til en endring og gi folk kunnskap slik at de ikke kaster. I tillegg til å være skadelig for vår helse er plast i ferd med å forsøple og ødelegge en av verdens flotteste kystlinjer, samt ødelegge det marine livet. Dette haster og vi vil gjøre det vi kan for å få båtfolket med oss, sier Leif Bergaas.

Norboat vil gjennomføre informasjonsaktiviteter overfor både besøkende og båtprodusenter på messen Sjøen for alle som arrangeres i Lillestrøm 22.-26. mars, og på messer senere i år. Her vil de møte ti-tusenvis av mennesker. Videre vil organisasjonen spre informasjon og materiell til båtforhandlere og båtprodsenter over hele landet..