Søk i arkivet

Havner og farvann

Bruker vernebiller mot angrep

Noen av ARC-båtene begynner å merke passatvinden, mens andre fortsatt venter på vind nok til paraseilet. Atter andre må kjempe mot flygende blindpassasjerer mens de tar fatt på den andre halvdelen av seilasen.

Kommer, kommer ikke...

First 44,7 «Serenity» ligger helt i tet i cruising-klasse E i Atlantic Rally for Cruisers (ARC).  Men fortsatt venter bergenserne på vinden som de ikke lenger tør å si navnet på..

Finansministeren griper inn i tollsaken

Finansminister Sigbjørn Johnsen reagerte raskt på brevet fra Ingjerd Schou om de uheldige norske tollbestemmelsene som skremmer utenlandske båtturister fra å besøke Norge.

"Vindhesten" snart i mål -"Solbolla" har snudd

Motorbåten "Wind Horse" har  31 nm igjen til mål. Beste norske er i skrivende stund "Serenity" med skipper Fridtjov Bergmann på fjerde plass, mens "Solbolla» har snudd"

– Endelig medvind

Ståle og Anne Lise Larsen rapporter om sterke vinder og siksak-seiling i Atlanteren ti dager etter ARC-start.

Avslutter sesongen i Australia

Norges kite-ess, Kari Schibevaag, forbereder seg i til årets siste konkurranse "Down Under".

Tollsaken: Åpent brev til samferdselsministeren

Det har vakt betydelig oppsikt både her hjemme og i utlandet at de svenske seilerne som hadde lagt igjen båten i vinteropplag i Norge, ble dømt til å betale både moms og HK-avgift. Nå har Ingjerd Schou (H) på ny tatt saken opp i Stortinget og bedt samferdselsministeren om svar.

Empire: Med baby om bord

Heidi Våge og Eivind Bogerud oppsummerer livet med en liten krabat om bord på «Empire». Når dette leses er det to små i Bavariaen. Digital fil i PDF-format for nedlasting

Norsk luksus over Atlanteren

Den største norske båten i årets ARC er Pål Fevangs Swan 66 «Godot». En flytende luksus til nærmere 40 milioner kroner. Vi har vært om bord.

Priviligert båtgjest i 93 land

Mannen bak ARC; Jimmy Cornell, har besøkt tilsammen 116 land, hvorav de fleste med båt. Nøkkelen til en god mottakelse ligger i minne seg selv om at man er en gjest og oppføre seg deretter, mener langturlegenden, som her gir noen grunnleggende tips til seilere som drømmer om langtur.

ARC-veteranpar først av de norske

Anne Lise og Ståle Larsen ligger i skrivende stund på 6. plass med Sweden Yachts 40  "Viking Crusader" i cruisingklassen i Atlantic Rally for Cruisers.

Øst-Afrikas kyst erklært "krigssone"

Piratene har lenge herjet i Adenbukta og utenfor Somalia. Nå alarmeres det om utstrakt piratvirksomhet helt ned til Mozambique.

Vinterseiling i Røyken

Mange på Nærsnes trodde nok ikke sine egne øyne i helgen som var, da åtte optimistjoller var ute og seilte i den kalde nordavinden.

Gå til toppen