Søk i arkivet

Havner og farvann

26 fots SeaCart

Flerskrogsbåter er i vinden. Svensker forsøker å skape en ny entypeklasse.

Lærer å seile i nordlandsbåt

Lenvik båtforening på Bjorelvnes i Troms har arrangert grunnkurs i seiling med nordlandsbåter. Neste år blir det flere kurs med de populære båtene.

Polarhelter i Oslofjorden

Det er på lørdag mottagelsen vil skje, men båten er alt nesten fremme.

Gjensyn med gamle favoritter

Ståle og Anne Lise Larsen er på vei til sin tredje ARC-start. Her forteller paret om gjensynet med La Coruña og de andre småbyene langs den nordspanske kysten.

Norge nest største ARC-nasjon

27 norske båter starter i årets Atlantic Rally for Cruisers. Det er ny rekord og bare Storbritannia har flere båter med i år enn Norge.

Langturtrening i Nordsjøen

Jentetrioen Hedvig Meidell, Cornelia Bull og Julie Haugli (alle 25) skal seile over Atlanterhavet omtrent samtidig som ARC-en. For å friske opp de tekniske kunnskapene tok jentene med seg to kamerater på høstseilas til Shetland i kuling.

Empire: Over grunt farvann

Farvannet innaskjærs syd for Brisbane minner om grunne elveleier. Fra fugleperspektiv ser området ut som rene kunstverket, men navigeringen gir hjerte i halsen-opplevelser.

Naboland overser reglene

Den norske tollsaken behandlet i Nordisk Båtråd. Også Sverige og Danmark har tilsvarende tollbestemmelser som Norge for båter utenfor EU. Men ingen bryr seg om reglene.

Foredrag om langtur

På onsdag holder Andreas Holo langturforedrag i Oslo.

Hummeren inntar Risør

Er du glad i hummer bør du legge turen til Risør i helgen. Byen har dedikert 500.000 kroner til årets hummerfestival.

Savner du seilbåten?

Follo-politiet etterlyser nå eieren av en mystisk, hvit seilbåt som den siste uken har lagt i Oksval Båthavn på Nesodden.

Cold Norwaii

Høststorm er godvær for brettseilere. Jeg ble skikkelig kald og mørbanket på et av windsurfernes favorittsted innenfor Rakke. Se video.

Maritim barnefilm på sjøfartsmuseet

Førstkommende søndag er det duket for film på Sjøfartsmuseet i Bergen.

Gå til toppen