Søk i arkivet

Havner og farvann

Tall Ship-flåten på vei mot Norge

Seilflåten har forlatt Aalborg, og mange av skipene er allerede i Skagerrak. «Christian Radich» ligger for øyeblikket utenfor Arendal, mens russiske «Shtandart» ligger i Kragerø.

Neste stopp Grønland

«Memento Mori»-seilerne Ketil og Andreas med mannskap har forlatt Reykjaviks havn og satt kurs mot det endelige målet: Grønland.

Håper å lage et Express-miljø

Hermann Persen og Andreas Tveit Halvorsen har nettopp overtatt seilforeningens gamle Express. Nå håper unguttene på å lage et Express-miljø i Kragerø.

«Allsång på Vinga fyr»

Havnebokaforfatter Magne Klann er på seiltur med familien i deres Ballad. Forrige stemningsrapport til Seilas var fra Skagen – Derfra gikk turen til Vinga fyr.

På sjørøverjakt i Kragerøskjærgården

– Hiv-o-hoy, snart er skatten vår, jublet Christian (4 i september) og Julian (3-1/2) som fikk blod på tann da de observerte en ekte sjørøverskute ved Flatskjær i Kragerøfjorden i dag morges.

12.000 så klippestuperne

Aldri har så mange båter vært samlet på et så lite område utenfor Kragerø som da verdens beste klippestupere underholdt med halsbrekkende akrobatikk fra 27 meters høyde lørdag.

Klippestuperne ble regattaseilere

Verdens beste klippestupere har inntatt Kragerø. I går debuterte de fleste av dem som regattaseilere.

Lager dokumentar om Finnmark-seilas

Bodø-seiler Olav Taraldsen og tre venner seiler for tiden fra Hammerfest til Vadsø. Planen er å lage en film, og gjengen ønsker derfor tips til spennende  steder og mennesker de kan besøke underveis.

– Farvel, vakre Færøyene!

«Memento Mori» har kastet loss etter tre dager på Færøyene og satt kurs mot Island.

«Pøbelskipet» på vei sørover

«T/S Prolific» har nå nådd Tromsø og seiler nå sørover. Neste stopp er Stetindkonferansen.

Skutefestival i Antwerpen

Forrige uke var Antwerpen vertsby for Tall Ship's Races. Hyggelig atmosfære, lang bryggepromenade og gode arrangementer gjorde festivalen svært vellykket.

De store norske på plass i Halmstad

«Christian Radich», «Statsraad Lehmkuhl» og «Sørlandet» har tatt turen innom neste års vertsby for Tall Ships Races i Sverige, før turen bærer videre til festival og prisutdeling i Aalborg.

Barna digger Skagen!

Havnebokforfatter Magne Klann seilt til Danmark med familie i deres Ballad. Derfra har han sendt en stemningsrapport til Seilas.

Gå til toppen