Søk i arkivet

Havner og farvann

Populær kystdag

Når Nærsnes kystlag inviterer til Kystdag blir det liv i havna i den lille buskerudbygda.

Sandefjord satser på windsufing

Sandefjord Seilforening har sammen med Sandefjord Brettseilerforening ønsker å bygge opp et brettseilermiljø for de unge.

Cold Hawaii

Verdenscup arrangementet i Danmark lever opp til navnet. Se fersk film.

Windsurfing tilbake

30 deltakere på årets siste Junior Norgescup på Lysakerfjorden.

Fra bussgrunder til langturseiler

Timeexpressen-grunderen Gjermund Jamtveit gikk lei av det stressende forretningslivet hjemme og kastet loss med sin Ovni 445. Nå venter ARC og flere år med langturseiling.

Jersey, kystseilas og skalldyr

Ståle og Anne Lise Larsen er på vei til Las Palmas for å starte i sin tredje ARC-seilas, og forteller i sitt siste reisebrev om ferden fra Jersey til Santander, samtidig som de minner seilasene ned til de to første ARC-seilasene.

Tollsaken: Betaler moms, blir i Risør

Den 123 år gamle Colin Archer båten «Velsia» blir i Risør likevel. Eieren vil heller betale moms for båten enn å seile over til Sverige for vinteren.

Great Barrier Reef i feil retning

Store deler av året står vinden innenfor The Great Barrier Reef fra sydøst - med kulings styrke. Den norske Bavariaen skal til sivilisasjonen for at Heidi skal føde.

Halvveis gjennom Nordøstpassasjen

Når dette skrives er de tre polarseilerne Børge Ousland, Thorleif Thorleifsson og Stanislav (Stas) Kostyashkin på god vei inn in Laptevsjøen og i ferd med å legge nordøstpassasjen bak seg. Til nå har ekspedisjonen gått etter planen og seilerne er i rute for å nå målet om å kunne passere Nordøst- og Nordvestpassasjen i løpet av en sesong som første seilfartøy i historien.

En epoke går mot slutten

Bygget som huser Herbern Restaurant på Aker Brygge skal rives og erstattes med et nytt. Herbern blir neppe med på videre restaurantdrift og dermed går en epoke for seilerne i indre Oslofjord mot slutten.

«Memento Mori» tilbake etter Grønlandstur

Ketil Christensen og Andreas B. Heide er tilbake i hjembyen etter å ha gjennomført en vellykket sommerseilas i Vesterled.

Enklere og grønnere seilglede

Sammen med ZDF har den franske båtbyggeren Jeanneau brukt over 40 millioner euro på å utvikle et system som gjør seilbåter enklere å manøvrere og helt uavhengige av motor.

Rolige dager på Dyrön

På vei fra Marstrand til Åstol tok vi en liten avstikker til Dyrön, som byr på flotte turstier, egen badstu og idylliske hager.

Gå til toppen