Søk i arkivet

Havner og farvann

Oljen henger igjen

Isen har ikke fjernet oljen utenfor Stråholmen etter "Full City"-forliset i Telemark i fjor.

Stille sesongstart

Wiktor Furøy og familien har startet sesongen. Turen går til Bolerne, etter å ha besøkt rolige gjestehavner på Oscarsborg og i Horten.

Advarer mot skummelt farvann

Kysten langs Panamakanalens innløp er meget skummel, med urent farvann og sjøkart med opplysninger fra før 2. verdenskrig. – Ikke seil her om natten, råder norske langturseilere.

God plass i havnene

Noen velger å ta påskeferien på sjøen. Slik ser det ut i Strømstad nå.

Dansk seilerinspirasjon på nettet

Våknet reiselysten da du leste det lekre Danmark-innstikket som fulgte siste nummer av Seilas? Nå fortsetter historien på nettet.

Isskulpturer for polar-eventyrere

Fantastiske is-bilder fra Antarktis sprer seg igjen på nettet. Bildene ble tatt under et tokt med forskningsskipet G.O. Sars. 

Ordfører la grunnsten for 600 båtplasser

Askers ordfører Lene Conradi (H) spilte en viktig rolle da grunnstenen for den nye marinaen i Leangbukta ble nedsenket idag.

Sjømaten godkjent etter «Full City»-havari

Sjømaten rundt Langesund er godkjent, til tross for at lasteskipet «Full City» gikk på grunn og olje lakk ut i sjøen i fjor sommer.

Internasjonal snøkite-maraton på Haugastøl

Opptil 200 snøkitere fra hele verden er ventet til Hauagstøl for å kjempe om å komme først i mål i utholdenhets-konkurransen «Red Bull Ragnarok».

Phuket – også deilig for norske seilfanter

Kapteinen gruer seg når han må ta jolla i land på en strand full av turister – men det er ikke alltid slik. Innimellom de populære strendene ved Phuket finnes også noen mindre turistifiserte strender – og noen nesten ubebodde øyer. Da julefeiringen var over lette vi oss frem til noen av de litt mer øde stedene – før skuta måtte på land.

Ville, vakre Svalbard

Vinden hyler i riggen og båten vrir seg over på siden idet vi dundrer inn i neste bølge. Jeg blir klemt inn mot borde mens jeg hører vannet skylle over dekk. Vi nærmer oss Sørkapp på Spitsbergen, den største av øyene på Svalbard.

Våren kommer til Sørlandet

Seilerne gjør seg klare for sommersesongen i Risør.

Gå til toppen