Søk i arkivet

Havner og farvann

Lær å kite i Spania

Seiling i syden er etterhvert blitt en populær ferieform også for personer uten seileerfaring. Nå tilbys organisert gruppeferie med kiting som tema.

Nye havnekart på Västkusten

Den svenske vestkysten er populær blant norske turseilere.  Tusenvis av vakre naturhavner  frister mellom Strømstad og Gøteborg. De fleste er kartlagt og fotografert av Svenska Krysserklubben.  Nytt i år er sylskarpe  flyfoto i farger.

Fra Amundsen til Larsen på Sjøfartsmuseet

Norsk Maritimt Museum har en godbit for den polarinteresserte når tildigere museumsdirektør Bård Kolltveit søndag kåserer om kjente og mindre kjente ekspedisjoner gjennom Nordvestpassasjen

Storm skadet «Radich»s seil

«Christian Radich» revnet stumpen og fikk skader på flere av de andre seilene da det blåste opptil 58 knop i kastene utenfor Kanariøyene. Se video.

Vinterseilas likevel

Finn Audun Bostad lar ikke is stoppe en lang tradisjon. Seilas ble det, men noe avkortet. Se bilder fra seiltur i indre Oslofjord i helgen.

Utbrent Etap i Bergen

En Etap 21 ble sterkt skadet i en brann på Laksevåg i Bergen tidlig lørdag morgen.  

Alene forbi piratområde

Etter en del om og men er det nå klart at Rune Ellingsen må fullføre jordomseilingen med "Underveis" alene, skriver Rune i et reisebrev.

Is stopper Vinterseilasen

I morgen skulle det ha vært regatta fra Bolærne til Strømstad, men den er avlyst.

Isbryter skal holde Oslofjorden åpen

Kald vinter skaper problemer for skipstrafikken på Østlandet.

Fredagsfilmen

Tubesurfing nå også med kite. Se trailer til ny kitefilm.

Mauritius for seil

Mauritius er ikke blant de destinasjonene som seilcharteroperatørene har satset mest på hittil. En utflyttet danske har sett potensialet og tilbyr overnattingsturer i katamaran langs øyas vakre og kuperte kyst.

Eksotiske tilbud til alenereisende

Drømmer du om å utforske nye og eksotiske farvann, men mangler mannskap eller seilerfaring, kan løsningen være å leie en kabinplass om bord i en seilbåt.

Seilende nødhjelp til Haiti

Franske Alliaura Marine har i flere år vært involert i et barnhjem-prosjekt i den tidligere kolonien Haiti. Nå sender katamaran-produsenten en båt over Atlanteren med nødhjelp til jordskjelvofrene.

Gå til toppen