Søk i arkivet

Havner og farvann

Stevnemøte med isen

"Memento Mori" har hatt sin første oppdagelsestur blant isfjell og vill natur på Grønland.

«Kabang» til Trebåtfestivalen

Torsdag åpner Trebåtfestivalen i Risør. 140 båter er påmeldt, i tillegg tillegg til en 40 fot lang seilbåt som er  laget av en eneste lang tømmerstokk.

Kåring av beste gjestehavn

«Jack Nichol Award» er en pris som hvert år tildeles den best designede Marina eller fritidsbåthavn utfra gitte kriterier. – Kanskje dette kan ha interesse for norske marinaer, tipser Havne- og farvannsjef Harald Andreassen i Kystverket.

Vellykket jollesamling i Drammen

Drammen Seilforening har avviklet samling på Rødtangen med tilsammen 22 jolleseilere.

Isfast på Grønland

«Memento Mori» har kommet frem til Grønland, hvor isen nå har sperret båten inne i en fjord.

Røffe, underlige Åstol

Åstol er et underlig sted. Dette er et tett samfunn med mange små hus på en bitteliten øy. Omkring 250 fastboende får besøk av et atskilleg større antall mennesker om sommeren.

Folkefesten er i gang

Tall Ships Race åpnet i dag, og Kristiansand syder av liv og glade festivaldeltakere.

Fremme i Vadsø

Olav Taraldsen fra Bodø seiler Finnmark-kysten sammen med venner og er nå ved veis ende.

Tall Ship-flåten på vei mot Norge

Seilflåten har forlatt Aalborg, og mange av skipene er allerede i Skagerrak. «Christian Radich» ligger for øyeblikket utenfor Arendal, mens russiske «Shtandart» ligger i Kragerø.

Neste stopp Grønland

«Memento Mori»-seilerne Ketil og Andreas med mannskap har forlatt Reykjaviks havn og satt kurs mot det endelige målet: Grønland.

Håper å lage et Express-miljø

Hermann Persen og Andreas Tveit Halvorsen har nettopp overtatt seilforeningens gamle Express. Nå håper unguttene på å lage et Express-miljø i Kragerø.

«Allsång på Vinga fyr»

Havnebokaforfatter Magne Klann er på seiltur med familien i deres Ballad. Forrige stemningsrapport til Seilas var fra Skagen – Derfra gikk turen til Vinga fyr.

På sjørøverjakt i Kragerøskjærgården

– Hiv-o-hoy, snart er skatten vår, jublet Christian (4 i september) og Julian (3-1/2) som fikk blod på tann da de observerte en ekte sjørøverskute ved Flatskjær i Kragerøfjorden i dag morges.

Gå til toppen