Søk i arkivet

Havner og farvann

Tall ships-sangen lanseres i morgen

Kristiansand har som vertsby for årets Tall Ships' Race laget en egen Shanty for anledningen. Den fremføres på «Sørlandet» i morgen.

Sommeråpning i Sandefjord

Den siste helgen i mai blir det flytende båtmesse i Sandefjord for åttende gang.

Ekstremt lavvann

 Nordavind og høytrykk har flyttet vannet ut av Oslofjorden.

Seiler Grønland på langs til lands

Mens de fleste for lengts har byttet skiene med kjøl, planlegger fire karer sommerseilas langs Grønland - med ski på bena.

Feirer ny havnepromenade og gjestehavn

Bodø har satt av en hel dag til feiring av den nye havnepromendaden og gjestehavnen i byen.

Vindsurfing uten vind

Vindstilla setter fantasien i gang. Se film!

ARC-seilere tok ferie

For første gang på ti måneder forlot mannskapet på «S/Y Go Beyond» båten og dro på overnattingstur. Her fant de snorkleparadiset.

Isbjørn på kloss hold

Bare noen meter innenfor meg står en isbjørnbinne med to unger og en stor hannbjørn og spiser av en strandet hval. Vi har stoppet motoren og sklir rolig innover mot stranda. Bjørnene kikker på oss, men bryr seg ikke det minste om at vi kommer ramlende inn midt i middagen. Etter en uke på Svalbard er vi nå på vei sørover. Vi har sett flere isbjørner, men ingenting kan måle seg med dette.

Arbeidsdager og andre dager i Thailand

Vi var glade for å være ferdige med mudderhullet Boat Lagoon marina og båtpussen da vi satte kursen mot renere farvann. At båten var nystoffet og nypolert betød likevel ikke at vi kunne se frem til late dager. Arbeidslisten over ting vi hadde lyst til å gjøre om bord før vi skulle sette kursen mot mer øde farvann var fortsatt lang.

Seilskutefest på Stord

St.Hans-helgen er det duket for den kombinerte båt- og musikkfestivalen Stordfest. Alle de norske skværriggerne er allerede påmeldt.

Pøbelskipet ankommer hjemmehavnen

Pøbelskipet «Prolific» ankommer Vågen i Stavanger i morgen.

Klar for hjemseilas

ARC-Bavaria-en «Lina 4» ligger nå i det nordlige Karibia, hvor de sammen med flere andre ARC-båter planlegger hjemseilas om få dager. – Vi likte oss  bedre i det sydlige Karibia enn her, skriver Vigdis og Arne Inglingstad fra «Lina 4».

Damer vil seile brett

Nesøya idrettslag satser på seiling og nytt for sommeren er windsurfing for damer. I løpet av få timer er tilbudet fulltegnet.

Gå til toppen