Søk i arkivet

Havner og farvann

Seiltreff på Antigua

ARC-båten «Escape» er ankommet Antigua, etter en flott dorado-fangst på turen fra Guadeloupe. Vel tilbake i den engelsktalende Karibia møtte de flere andre norske båter.

Sosialt å reise alene

 – Å dra på tokt alene kan bli nokså sosialt, mener tenåringene Ingelin Mamen fra Asker og Amandus Ibsen-Børnick fra Geilo. Begge har vært på flere tokt med «Christian Radich». Første gangen uten reisefølge og seilerfaring.

Første utendørsarrangement i år

Tur&hav gruppen i ASF har arrangert sin første tur i 2010. Det ble skitur på Merdøfjorden uten at noen falt igjennom isen.

Træna Ocean Race ga mersmak

Fjorårets Træna Ocean Race var så vellykket at Sandnessjøen seilforening allerede er i gang med forberedelsene til ny festival-regatta.

Imponert over afrikansk havn

Mannskapet på den norske ARC-båten «Trollwind» var lite imponert over de flere av de europeiske gjestehavnene de besøkte på turen til Las Palmas. Marokkanske Agadir overrasket imidlertid positivt.

Stavernøya

Lekeplass i historiske omgivelser

Eventyr for alle

Å reise alene på seilskutetokt kan plutselig bli veldig folksomt. Det fikk 16-årige Ingelin Mamen fra Asker erfare da hun dro på tokt med «Christian Radich» våren 2008. Uten reisefølge og seilerfaring.

Karibia-kjennernes hotteste tips

Korte distanser, beskyttet farvann og havner som er tilrettelagt for seilturisme gjør De britiske Jomfruøyene (BVI) til Karibia-ekspertenes beste tips til førstgangsseilere i Karibia. Har du satt god vind og lengre seiletapper øverst på ønskelisten er Grenadinene og Øst-Karibia et godt alternativ.

Overraskende Malaysia

Da vi forlot Indonesia for å seile over Singapore-stredet, var vi spente på hva neste land ville bringe. Vi håpet å finne – om ikke klarere badevann, så i hvert fall mindre søppel flytende rundt. Så feil kan man ta. Heldigvis har fastlands-Asias sydligste land mye annet å by på.

Møt Jesper Bank i Bergen

Seilmaker Iversen har invitert seilproffen for å fortele om Elvstrøm seil.

Plassproblemere tvinger båteiere fra Sonskilen til spahavn

Båteiere er lite fornøyde med å måtte flytte fra Sonskilen til spahotellet, men har Ifølge kommunen ikke noe valg.

Holmen Yachtværft utvider havnen

Her er en gladnyhet for deg som er på jakt etter en båthavn i Indre Oslofjord:  Holmen Yachtværft har fått godkjent 40 nye plasser i sin fine og lune havn i Asker.

Lær å kite i Spania

Seiling i syden er etterhvert blitt en populær ferieform også for personer uten seileerfaring. Nå tilbys organisert gruppeferie med kiting som tema.

Gå til toppen