Søk i arkivet

Havner og farvann

Close Race mot mål

Mens «Stay Calm» har tatt navnet sitt bokstavelig og havnet i et område med lite vind, sloss «Big One» og «Bagheera» om å krysse mållinjen først.

Mot mål uten rekord

Den første ARC-båten har nå under 200 nm igjen til mål utenfor Saint Lucia. Men det blir ikke rekord.

ARC-seilere evakuert etter riggfeil

De fem seilerne om bord i den britiske ARC-båten «Pelican» er blitt evakuert 325 nm vest for Kapp Verde på grunn av flere feil på riggen.

«Farfar II» først blant de norske

På den siste oppdateringen av posisjonene ligger Lagoon 440 «Farfar II» i teten blant de norske båtene. – På beste surf har båten logget over 19 knop, skriver kamerattrioen fra Svelvik utenfor Drammen, som har blitt hjemsøkt av vågehval to ganger.

Jenter alene over havet

Marie Ingerup er ikke mer enn 25 år, men seiler som skipper på en av ARCs aller minste båter. Britiske Annie O'Sullivan og hennes kvinner stiller i racing-klassen med en Elan 37.

Vet du svaret?

De fire om bord i «Go Beyond» nøyer seg ikke med å oppdatere loggen med posisjoner og siste seilnytt. Fritiden brukes også til å lage quiz til venner og kjente hjemme.

– Ting som kan gå galt går galt......

– Rett Vest! i dobbelt betydning...Slik beskriver Christian Juell  de siste døgene om bord i «Amoress 2», og viser til en ødelagt vogn, flyvende spinnakerbon og en masteskinen som ser ut som en S.

Mulig rekord likevel

Da ARC-båtene forlot Las Palmas for åtte dager siden var det få som trodde på rekord. Nå ser det ut at de første båtene kan gjøre disse uttalelsene til skamme.

Bursdagsfeiring på havet

Flere av de norske ARC-seilerne fyller runde tall mens de seiler over Atlanteren. I går var det Rune Holen (50) sin tur.

Fikk sværing til å vike

ARC-båten «Escape» var på kollisjonskurs med en 600-foter, men fikk den til å vike midt ute i Atlanteren. Her er søndags-nytt fra ARC-loggene.

Snart halvveis

I morgen er «Amoress 2» med fire norske seilere og skipper Mats Gustafsson halveveis til Saint Lucia.

– To smell, så var roret borte

– I 28-30 knops vind, totalt mørke og fire meter høye bølger høres et smell. Så kommer et nytt smell, og roret er borte og båten uten kontroll, forteller norske Martin Lütken, mannskap på ARC-båten «Auliana II».

Leder med 80 nm

«Amoress 2» suser av gårde med spinnaker inn i ARC-natten, og mannskapet gleder seg over solid ledelse, surf i 16 knop, delfiner og god mat.

Gå til toppen