Søk i arkivet

Havner og farvann

Brygge med septiktømming

Ørsta Marina Systems har tatt frem brygga for fremtiden. Systemet er patentsøkt.

Første norske ARC-båt i mål

Lagoonen «Farfar 2» gikk som første norske båt i mål i dag tidlig, etter drøye 15 dager til sjøs.

«Ronjas» beste til Atlanterhavs-kryssing

Familien Ruud på den norske Sun Odyssey 49 DS har 500 nm igjen til mål. Etter å ha tilbakelagt 2200 nm har  familien satt opp en liste med råd til andre som vil krysse Atlanterhavet, basert på sine egne erfaringer frem til nå.

Full gass!

– Vi har gått inn i våre siste timer på havet!  Om vi vinner klassen eller ikke, så er vi veldig happy, for vi har seilt det vi klarte, skriver «Amoress 2».

Fem Færderseilaser igjen til mål

– Vi kjemper mot «Akarana», en  Swan 46 som ligger ca ti nm bak oss på korigert tid... Så vi har ingen tid å miste, skriver «Amoress 2», med svensk skipper og fire norske ungdommer om bord.

Flytter seilkursene til Kanariøyene

Haagen Sund og Knut Haugen i Navico starter seilskole for voksne på Lanzarote. Første kurs har oppstart 2. januar.

– Vinne ARC eller.. dra til Rio...

I den siste oppdateringen i bloggen til «Go Beyond» avslører mannskapet sin opprinnelige prioriteringsliste i forhold til ambisjonene. Ettersom de nå ser ut til å ligger på tredjeplass i klassen, er det «plan» tre eller fire som gjelder. Hvis alt skulle gå vest er siste utvei å dra til Rio.

Seiler til klimatoppmøte

Bellona gjør det riktige og setter seil mot København i dag.

«Big One» vant ARC-duellen

Klokken 03.36 lokal tid krysset Volvo 60-båten mållinjen ved Saint Lucia, etter en 24 timers intens duell mot rivalen «Bagheera».

Close Race mot mål

Mens «Stay Calm» har tatt navnet sitt bokstavelig og havnet i et område med lite vind, sloss «Big One» og «Bagheera» om å krysse mållinjen først.

Mot mål uten rekord

Den første ARC-båten har nå under 200 nm igjen til mål utenfor Saint Lucia. Men det blir ikke rekord.

ARC-seilere evakuert etter riggfeil

De fem seilerne om bord i den britiske ARC-båten «Pelican» er blitt evakuert 325 nm vest for Kapp Verde på grunn av flere feil på riggen.

«Farfar II» først blant de norske

På den siste oppdateringen av posisjonene ligger Lagoon 440 «Farfar II» i teten blant de norske båtene. – På beste surf har båten logget over 19 knop, skriver kamerattrioen fra Svelvik utenfor Drammen, som har blitt hjemsøkt av vågehval to ganger.

Gå til toppen