Søk i arkivet

Havner og farvann

Seil SeaScape 18 i Kroatia

SeaScape er en liten og sprek båt på 18 fot. Båten er nominert til Årets Båt. Nå kan du leie den for noen timer eller for overnatting for en billig penge i Adreaterhavet.

Foredrag om våre beste uthavner

Magne Klann har skrevet Havneboka. Nå holder han foredrag med utgangspunkt fra boken.

Paradisbukta

– La deg lokke innover Langesundsfjorden

Flere drar på seilferie alene

Stadig flere charterselskaper tilbyr seilferie for alenereisende, og stadig flere alenereisende uten erfaring melder seg på seilferie. Det er dessuten ikke bare enslige som reiser på «singel»-ferie.

Opplev Nord-Italia under seil

Italias kyster er lite kjent for norske seilturister. Det burde de ikke være, for landet byr på sommer til langt ute i oktober, fin seiling, ypperlig vin til sym- patiske priser og sjarmerende småbyhavner.

«Empire» i Indonesia

Indonesia ble en brå overgang etter nesten ett år i Australia. Fra struktur og ordnede forhold i Australia til bestikkelser og litt mer kaotiske forhold i Indonesia. Vi ordnet oss kun èn måneds visum til Indonesia ved ankomst. Vi kunne forlenget visumet, men da måtte vi trolig bladd opp litt penger under bordet... Dessuten hadde vi planer om å rekke til Thailand innen jul.

Svane fikk hjelp av redningsskøyta

Redningsskøyta «Hvaler» sørget for at en fastfrosset svane fikk den hjelpen den trengte.

Sikret seg diesel i kulda

Vinterkulde betyr økt dieselforbruk. Særlig når man trosser kulde og skal sove i båten.

Presten vant igjen

Bernt Aanonsen og «Spleis» vant tradisjonen tro romjulseilasen i Bodø. Vinneroppskriften er muligens å seile hele sesongen, mener konkurrent Olav Taraldsen.

Juleregatta ga mersmak

Det har vært snakket om i mange år, men først i går ble den første juleregattaen avviklet  i Røyken. Åtte seilere stilte til jolle-matchracing i Nærsnesbukta.

Får seile likevel

Den mye omtalte fjortenåringen Laura Dekker har fått en noe spesiell julegave.

Ønsker god jul fra Phuket

"Empire"-seilerne Heidi Våge og Eivind Bogerud ønsker god jul fra Thailand, etter å ha seilt gjennom Malakka-stredet og besøkt Malaysia og Singapore.

Julestemning fra «Bästkusten»

Julestemningen senker seg til vanns og til lands. Se bildene fra den svenske Västkusten fra sist helg.

Gå til toppen