Søk i arkivet

Havner og farvann

Isbjørn på kloss hold

Bare noen meter innenfor meg står en isbjørnbinne med to unger og en stor hannbjørn og spiser av en strandet hval. Vi har stoppet motoren og sklir rolig innover mot stranda. Bjørnene kikker på oss, men bryr seg ikke det minste om at vi kommer ramlende inn midt i middagen. Etter en uke på Svalbard er vi nå på vei sørover. Vi har sett flere isbjørner, men ingenting kan måle seg med dette.

Arbeidsdager og andre dager i Thailand

Vi var glade for å være ferdige med mudderhullet Boat Lagoon marina og båtpussen da vi satte kursen mot renere farvann. At båten var nystoffet og nypolert betød likevel ikke at vi kunne se frem til late dager. Arbeidslisten over ting vi hadde lyst til å gjøre om bord før vi skulle sette kursen mot mer øde farvann var fortsatt lang.

Seilskutefest på Stord

St.Hans-helgen er det duket for den kombinerte båt- og musikkfestivalen Stordfest. Alle de norske skværriggerne er allerede påmeldt.

Pøbelskipet ankommer hjemmehavnen

Pøbelskipet «Prolific» ankommer Vågen i Stavanger i morgen.

Klar for hjemseilas

ARC-Bavaria-en «Lina 4» ligger nå i det nordlige Karibia, hvor de sammen med flere andre ARC-båter planlegger hjemseilas om få dager. – Vi likte oss  bedre i det sydlige Karibia enn her, skriver Vigdis og Arne Inglingstad fra «Lina 4».

Damer vil seile brett

Nesøya idrettslag satser på seiling og nytt for sommeren er windsurfing for damer. I løpet av få timer er tilbudet fulltegnet.

Dette er ikke en havarert seilbåt!

For fjerde gang har en nødmelding om havarerte seilbåter på Trondheimsfjorden vist seg å være falsk alarm. «Vrakene» har vært plaktonfeller.

Luftig seilas fra Svalbard til Sibir

Den franske eventyreren Jean-Louis Etienne passerte natt til torsdag Nordpolen på sin luftseilas fra Svalbard over Nordishavet.  Han lander trolig lørdag ved Tiksi i Sibir.

Seilstjerne er helt i Rio

Torben Greal reddet mor og barn fra en bil som skled gjennom hagen hans i den voldsomme flommen, rapporterer Håkon Nissen-Lie fra Brasil.

Oljen henger igjen

Isen har ikke fjernet oljen utenfor Stråholmen etter "Full City"-forliset i Telemark i fjor.

Stille sesongstart

Wiktor Furøy og familien har startet sesongen. Turen går til Bolerne, etter å ha besøkt rolige gjestehavner på Oscarsborg og i Horten.

Advarer mot skummelt farvann

Kysten langs Panamakanalens innløp er meget skummel, med urent farvann og sjøkart med opplysninger fra før 2. verdenskrig. – Ikke seil her om natten, råder norske langturseilere.

God plass i havnene

Noen velger å ta påskeferien på sjøen. Slik ser det ut i Strømstad nå.

Gå til toppen