Søk i arkivet

Havner og farvann

Dansk seilerinspirasjon på nettet

Våknet reiselysten da du leste det lekre Danmark-innstikket som fulgte siste nummer av Seilas? Nå fortsetter historien på nettet.

Isskulpturer for polar-eventyrere

Fantastiske is-bilder fra Antarktis sprer seg igjen på nettet. Bildene ble tatt under et tokt med forskningsskipet G.O. Sars. 

Ordfører la grunnsten for 600 båtplasser

Askers ordfører Lene Conradi (H) spilte en viktig rolle da grunnstenen for den nye marinaen i Leangbukta ble nedsenket idag.

Sjømaten godkjent etter «Full City»-havari

Sjømaten rundt Langesund er godkjent, til tross for at lasteskipet «Full City» gikk på grunn og olje lakk ut i sjøen i fjor sommer.

Internasjonal snøkite-maraton på Haugastøl

Opptil 200 snøkitere fra hele verden er ventet til Hauagstøl for å kjempe om å komme først i mål i utholdenhets-konkurransen «Red Bull Ragnarok».

Phuket – også deilig for norske seilfanter

Kapteinen gruer seg når han må ta jolla i land på en strand full av turister – men det er ikke alltid slik. Innimellom de populære strendene ved Phuket finnes også noen mindre turistifiserte strender – og noen nesten ubebodde øyer. Da julefeiringen var over lette vi oss frem til noen av de litt mer øde stedene – før skuta måtte på land.

Ville, vakre Svalbard

Vinden hyler i riggen og båten vrir seg over på siden idet vi dundrer inn i neste bølge. Jeg blir klemt inn mot borde mens jeg hører vannet skylle over dekk. Vi nærmer oss Sørkapp på Spitsbergen, den største av øyene på Svalbard.

Våren kommer til Sørlandet

Seilerne gjør seg klare for sommersesongen i Risør.

Og snart kommer sommeren

Hete sommernetter, solfylte seiledager og party, party, party. Slik skal sommeren være. Slik er den i hvert fall på denne videoen.

Gøtakanalen er 200 år

Gøta kanal er en av Sveriges mest kjente og velbesøkte turistattraksjoner. I år feirer man dens 200 års jubileum.

ARC-båt skadet i tsunami

Etter at den norske båten «Ronja» havnet midt i tsunamien ved Galapagosøyene søker familien Ruud sikker informasjon om hvordan man best mulig sikrer båt og mannskap i en slik situasjon.

Eksotisk, stort og vakkert

Det er konklusjonen etter å ha sett påmeldingslisten til årets Tall Ship's Race, som besøker Kristiansand mellom 29.juli og 1.august 2010.

Gå til toppen