Søk i arkivet

Havner og farvann

Fikk sværing til å vike

ARC-båten «Escape» var på kollisjonskurs med en 600-foter, men fikk den til å vike midt ute i Atlanteren. Her er søndags-nytt fra ARC-loggene.

Snart halvveis

I morgen er «Amoress 2» med fire norske seilere og skipper Mats Gustafsson halveveis til Saint Lucia.

– To smell, så var roret borte

– I 28-30 knops vind, totalt mørke og fire meter høye bølger høres et smell. Så kommer et nytt smell, og roret er borte og båten uten kontroll, forteller norske Martin Lütken, mannskap på ARC-båten «Auliana II».

Leder med 80 nm

«Amoress 2» suser av gårde med spinnaker inn i ARC-natten, og mannskapet gleder seg over solid ledelse, surf i 16 knop, delfiner og god mat.

Vindkast på 90 m/s

Vær glad du ikke er på havet syd for Japan nå.

Endelig av gårde

Etter å ha måttet gå tilbake til havnen i Las Palmas for å vente på deler til autopiloten, er nå også norskfranske «Himing Glaeva» godt i gang med ARC-seilasen. De norske båtene sender stadig oppdateringen på ARC-loggen.

NORsteam-seilere i tet

Den svenske Swanen «Amoress 2» Seiler med tre norske ungdommer fra NORsteam. Ved siste rapportering lå båten som nummer én i klassen.

Internasjonal finne

Den finske katamaranen «Espumeru» stiller med mannskap fra fire land.

Alle følelser i sving

Om bord i «Ronja» rapporterer mannskap og skipper og mange og varierte følelser i løpet av det første døgnet til sjøs.

Måtte bli igjen i Las Palmas

Norske Harald Wendelbo seiler «Himing Glaeva» under fransk flagg. Etter starten måtte han tilbake til havnen og vente på ny motor til autopiloten.

Med baugen mot Saint Lucia

I stekende sol og svak vind satte  ARC-deltakerne i dag seil for den karibiske øya Saint Lucia. For å komme dit må de krysse 2700 nautiske mil uten å se land.

NORsteam-seilere under svensk flagg

At Norge stiller med 12 båter i ARC er en sannhet med modifikasjoner. Hvis vi ser bort fra skipper Mats Gustafsson på Swan 48 «Amoress 2» er hele skuta norsk-seilt.

Sender pappa som prøvekanin

Førstgangsseiler Wiktor Furøy (37) på «S /Y Katrina» har større press på seg enn mange andre ARC-seilere. Han må nemlig komme tilbake og overbevise familien hjemme om at dette er mer gøy enn slit.

Gå til toppen