Søk i arkivet

Havner og farvann

Eventyr for alle

Å reise alene på seilskutetokt kan plutselig bli veldig folksomt. Det fikk 16-årige Ingelin Mamen fra Asker erfare da hun dro på tokt med «Christian Radich» våren 2008. Uten reisefølge og seilerfaring.

Karibia-kjennernes hotteste tips

Korte distanser, beskyttet farvann og havner som er tilrettelagt for seilturisme gjør De britiske Jomfruøyene (BVI) til Karibia-ekspertenes beste tips til førstgangsseilere i Karibia. Har du satt god vind og lengre seiletapper øverst på ønskelisten er Grenadinene og Øst-Karibia et godt alternativ.

Overraskende Malaysia

Da vi forlot Indonesia for å seile over Singapore-stredet, var vi spente på hva neste land ville bringe. Vi håpet å finne – om ikke klarere badevann, så i hvert fall mindre søppel flytende rundt. Så feil kan man ta. Heldigvis har fastlands-Asias sydligste land mye annet å by på.

Møt Jesper Bank i Bergen

Seilmaker Iversen har invitert seilproffen for å fortele om Elvstrøm seil.

Plassproblemere tvinger båteiere fra Sonskilen til spahavn

Båteiere er lite fornøyde med å måtte flytte fra Sonskilen til spahotellet, men har Ifølge kommunen ikke noe valg.

Holmen Yachtværft utvider havnen

Her er en gladnyhet for deg som er på jakt etter en båthavn i Indre Oslofjord:  Holmen Yachtværft har fått godkjent 40 nye plasser i sin fine og lune havn i Asker.

Lær å kite i Spania

Seiling i syden er etterhvert blitt en populær ferieform også for personer uten seileerfaring. Nå tilbys organisert gruppeferie med kiting som tema.

Nye havnekart på Västkusten

Den svenske vestkysten er populær blant norske turseilere.  Tusenvis av vakre naturhavner  frister mellom Strømstad og Gøteborg. De fleste er kartlagt og fotografert av Svenska Krysserklubben.  Nytt i år er sylskarpe  flyfoto i farger.

Fra Amundsen til Larsen på Sjøfartsmuseet

Norsk Maritimt Museum har en godbit for den polarinteresserte når tildigere museumsdirektør Bård Kolltveit søndag kåserer om kjente og mindre kjente ekspedisjoner gjennom Nordvestpassasjen

Storm skadet «Radich»s seil

«Christian Radich» revnet stumpen og fikk skader på flere av de andre seilene da det blåste opptil 58 knop i kastene utenfor Kanariøyene. Se video.

Vinterseilas likevel

Finn Audun Bostad lar ikke is stoppe en lang tradisjon. Seilas ble det, men noe avkortet. Se bilder fra seiltur i indre Oslofjord i helgen.

Utbrent Etap i Bergen

En Etap 21 ble sterkt skadet i en brann på Laksevåg i Bergen tidlig lørdag morgen.  

Alene forbi piratområde

Etter en del om og men er det nå klart at Rune Ellingsen må fullføre jordomseilingen med "Underveis" alene, skriver Rune i et reisebrev.

Gå til toppen