Søk i arkivet

Havner og farvann

Mulig rekord likevel

Da ARC-båtene forlot Las Palmas for åtte dager siden var det få som trodde på rekord. Nå ser det ut at de første båtene kan gjøre disse uttalelsene til skamme.

Bursdagsfeiring på havet

Flere av de norske ARC-seilerne fyller runde tall mens de seiler over Atlanteren. I går var det Rune Holen (50) sin tur.

Fikk sværing til å vike

ARC-båten «Escape» var på kollisjonskurs med en 600-foter, men fikk den til å vike midt ute i Atlanteren. Her er søndags-nytt fra ARC-loggene.

Snart halvveis

I morgen er «Amoress 2» med fire norske seilere og skipper Mats Gustafsson halveveis til Saint Lucia.

– To smell, så var roret borte

– I 28-30 knops vind, totalt mørke og fire meter høye bølger høres et smell. Så kommer et nytt smell, og roret er borte og båten uten kontroll, forteller norske Martin Lütken, mannskap på ARC-båten «Auliana II».

Leder med 80 nm

«Amoress 2» suser av gårde med spinnaker inn i ARC-natten, og mannskapet gleder seg over solid ledelse, surf i 16 knop, delfiner og god mat.

Vindkast på 90 m/s

Vær glad du ikke er på havet syd for Japan nå.

Endelig av gårde

Etter å ha måttet gå tilbake til havnen i Las Palmas for å vente på deler til autopiloten, er nå også norskfranske «Himing Glaeva» godt i gang med ARC-seilasen. De norske båtene sender stadig oppdateringen på ARC-loggen.

NORsteam-seilere i tet

Den svenske Swanen «Amoress 2» Seiler med tre norske ungdommer fra NORsteam. Ved siste rapportering lå båten som nummer én i klassen.

Internasjonal finne

Den finske katamaranen «Espumeru» stiller med mannskap fra fire land.

Alle følelser i sving

Om bord i «Ronja» rapporterer mannskap og skipper og mange og varierte følelser i løpet av det første døgnet til sjøs.

Måtte bli igjen i Las Palmas

Norske Harald Wendelbo seiler «Himing Glaeva» under fransk flagg. Etter starten måtte han tilbake til havnen og vente på ny motor til autopiloten.

Med baugen mot Saint Lucia

I stekende sol og svak vind satte  ARC-deltakerne i dag seil for den karibiske øya Saint Lucia. For å komme dit må de krysse 2700 nautiske mil uten å se land.

Gå til toppen