Søk i arkivet

Havner og farvann

Pant fra båten

Også i sommer kan du risikere å treffe på en flytende panteautomat på fjorden. Nå kjører nemlig pantebåten Panter’n rundt for å samle inn tomme bokser og flasker fra båtfolket.

Tett, men rolig i Middagsbukta

Sundet mellom Langåra og Brønnøya i Asker er stedet å være St. Hansaften i indre Oslofjord, men det er mindre liv nå enn før.

«Tyra» i midnattsol

Cathrine og Helge-Mikael Mikkelsen la ut fra Leangbukta 30.mai med sin «Tyra», en Bavaria Vision 40, Nå har de nådd Støtt.

Økende seilglede på Øyeren

Øyeren har tradisjonelt vært motorbåtfolkets innsjø. Men nå er også de første seilbåtene på plass i Fet Båtforening.

Øyeren-seilere debuterte i Færdern

Fet Båtforening har sin hjemmehavn ved innsjøen Øyeren på Nedre Romerike. For å gi nybakte seilbåteiere seilerfaring stilte foreningen i Færdern på leid kjøl.

Nytt servicebygg i Tønsberg havn

Tønsberg Havnevesen åpnet lørdag et nytt servicebygg.

Ta ferien i neste uke

Slår yrs prognose til er det i neste uke du bør være på sjøen her på Østlandet.

Farvel, brennmanetsommer!

Lei av sviende tråder som hekter seg fast i armer, ben, fiskesnører og seilskjøter? Skaff deg en solkrem som gjør at brennmanettrådene ikke fester seg til huden.

Midt-Norges kystperler

Trondhjems seilforening har laget en oversikt over gode ferietips i Midt-Norge til seilturistene. Blant stedene som nevnes er Sør-Gjæslingen, Mausundvær, Sauøya og ikke minst sjøløypa «fra fyr til fyr i Fosen»

Program for Trebåtfestivalen

Risør Trebåtfestival hviler ikke på laurbærene fra siste års jubileumsfeiring. Årets program er enda mer innholdsrikt og byr på båtkultur og håndverkskultur i skjønn forening.

Starter langturen i dag

Øyvind Moe er på vei mot Vestindia fra Bærum i sin X-43.

Jevnt i Klassisk Seilas

Vinden var nesten borte, men regattaen med gamle skjønnheter ble en spennende og hyggelig seilas.

De første båtene på plass

– Årets messe er en investering i fremtiden, sier messesjef Espen Bergi Bris Event. Blant de fem seilbåtene som hadde ankommet Sandefjord i formiddag er Norges-nyheten Bavaria 47.

Gå til toppen