Søk i arkivet

Havner og farvann

Gjenoppliver gammel kystkultur

Roar Moe har blitt tildelt to priser for sitt arbeide i ytre Sogn, hvor han bor alene på en øde øy og skolerer ungdomi tradisjonell båtbygging og kystkultur.

Empire tilbake på den nordlige halvkule

Blikk stille hav, varmt og fuktig, – ikke en krusning i sikte. Jerngenoaen durte og gikk, som den hadde gjort de siste dagene. Java Sea er mer kjent for sine notoriske lyn og tordenstormer enn flott seilvind.

Pusser opp 100 år gammel jakt

«Skreien I» fra 1909 er en av ytterst få gjenværende seilende jakter. Nå pusses hun opp ved Prohavn Slipp i Røyken med støtte fra Riksantikvaren.

Shanty-seminar på Sjøfartsmuseet

Nå kan du lære mer om sjøfolkenes shanty-sang. På Norsk Sjøfartsmuseum søndag 25. oktober blir det seminar under ledelse av Tom Nordahl.

Fulltegnet på tre minutter

I fjor tok det seks minutter å fylle opp de 536 eleveplassene på Tomm Murstad sjøleir i Asker. I går var påmeldingstiden halvert.

Holdt løftet om jordomseiling

Da Mads og Elin Dessen traff hverandre lovet Elin sin fremtidige mann at hun en dag skulle bli med på jordomseiling. Paret er godt i gang med sin tre år lange jordomseiling med «S/Y Go beyond», og blir også å finne blant deltakerne i årets ARC-seilas.

Lystbåtene ut fra Sjøfartsmuseet

Båthallen på Norsk Sjøfartsmuseum skal nå bli et  museum for Redningsselskapet og den gamle Colin Archer skøyta «RS 14 Stavanger». Flere av de gamle, norske trebåtene vil fortsatt ha plass i hallen, men lystbåtene forsvinner fra Båthallen.

Klar for to års jordomseiling

Asker- familien Ruud på fire er på to års jordomseiling i «S/Y Ronja» - en Jeanneau 49 DS. Nå er båten kommet til Lanzarotes Marina Rubicon, og om en måned går ARC-starten.

Spennende langturbok

Drømmer du om å seile i Stillehavet og bli bedre kjent med de lokale folkegruppene på øyene ? Les Arild Solheims «Stillehavet Nord-Sør med Havaiki».

Rekordforsøk til Skagen

Det gikk fort, men vinden holdt ikke helt i mål, forteller Petter Noreng. Se film.

Inviterer til First 45-seilcup i Kroatia

Norske seilere inviteres til seilcup i Kroatia i september 2010.

Hummerseilasen fortsetter i år

Utsett båtopplaget og meld deg på i årest Hummerseilas, er oppfordringen fra fjorårets deltaker Dag Andersen.

«Springer» vant Landegodeseilasen

Regattaen i Bodø på lørdag ble seilt for TV-aksjoen Care. Seilerne brakte inn 7600,-

Gå til toppen