Søk i arkivet

Havner og farvann

Midt-Norges kystperler

Trondhjems seilforening har laget en oversikt over gode ferietips i Midt-Norge til seilturistene. Blant stedene som nevnes er Sør-Gjæslingen, Mausundvær, Sauøya og ikke minst sjøløypa «fra fyr til fyr i Fosen»

Program for Trebåtfestivalen

Risør Trebåtfestival hviler ikke på laurbærene fra siste års jubileumsfeiring. Årets program er enda mer innholdsrikt og byr på båtkultur og håndverkskultur i skjønn forening.

Starter langturen i dag

Øyvind Moe er på vei mot Vestindia fra Bærum i sin X-43.

Jevnt i Klassisk Seilas

Vinden var nesten borte, men regattaen med gamle skjønnheter ble en spennende og hyggelig seilas.

De første båtene på plass

– Årets messe er en investering i fremtiden, sier messesjef Espen Bergi Bris Event. Blant de fem seilbåtene som hadde ankommet Sandefjord i formiddag er Norges-nyheten Bavaria 47.

Kaller tilbake sjøkart

Garmin tilbakekaller 2009-versjonen av BlueChart g2 og BlueChart g2 Vision etter to grunnstøtninger i Stockholms skjærgård. Det er påvist misvisende presentasjon av dybder og dybdekurver.

Følg «Tyra»s blogg til Lofoten

Cathrine og Helge-Mikael Mikkelsen forlot i pinsen hjemmehavnen i Asker og satte kursen mot Lofoten med båten «Tyra». Underveis vil vi jevnlig følge parets blogg.

Så kom sommeren

25 grader og yrende båtliv på Oslofjorden. Her er noen stemningsbilder fra den fantastiske helgen.

Båtguide for Rogaland

Reisemål Ryfylke i Rogaland har nettopp utgitt en ny Båtguide for Rogaland fylke i praktisk A5-format.

Tre dager med turregatta

Mens mange hutret seg fram til Skagen på Styrbord Halser, var det en liten gruppe seilere som setter mer pris på det gode liv i indre Oslofjord.

Kostervalsen i knallvær

Svakvind og over 20 grader ved Strømstad i helgen, og det er ikke for sent å melde seg på. Arrangøren lokker med flotte premier.

Dejlige, solfylte Skagen

Fordekkene og cocpitene i Skagens gjestehavn er fylt til randen av solslikkende seilere i feriemodus. Men få har så god plass som gutta på «Eydis».

Mistet mannskapsplassen - tok danskefergen

Lars Bæverfjord skulle seile «Windekind» under HH Skagen Race, og sa derfor nei takk til plassen om bord hos kameraten. Da båten ikke var ferdig i tide ble det fergeseilas til Danmark.

Gå til toppen