Søk i arkivet

Havner og farvann

Superdiesel på KNS

3. april åpner drivstoffpumpa på Dronningen, Bygdøy. Hrr vil det bli solgt syntetisk diesel fra ecofuel. Et drivstoff med spennende egenskaper.

Søker båt til kultur- og miljøseilas

I høst stiftet seileren Emil C. Engebrigtsen og noen venner organisasjonen SeilNorge. Nå håper guttene at noen har en båt å låne bort for sommeren.

Seilsesongen i gang

Thomas Oksmo har samlet sitt lag og startet treningen i X-41 for sommeren sist helg. Han har sendt oss rapport hvor han også har lagt inn noen godord om sine sammarbeidspartnere.

Nei til utbygging i Sandspollen

Miljøverndepartementet har stadfestet at det ikke skal bygges ut i Sandspollen i henhold til Hurum kommunes reguleringsplan.

Årets første NM

Seiling med drage har kommet under Norges Seilforbund og i helgen var det NM på snø utefor Røros.

USA: Slår sammen seil- og motorbåtmesser

Bransjeorganisasjonene Sail America og Northern California Marine Associations slår på kort varsel sammen messene Strictly Sail Pacific og Pacific Power Boat Expo.

Våren på vei i Asker

Når snøen smelter dukke båtene opp.

Ny seilmaker hos Elvstrøm

Tom Lund (33) er ansatt som ny service- og produksjonssjef hos Elvstrøm Sails på Vallø.

Panama gjør livet surt for langseilere

Myndighetene som kontrollerer Panama-kanalen har åpenbart sett seg lei på seilbåtfarten. Nylig ble Panama Canal Yacht Club på østsiden av kanalen jevnet med jorden under et nattlig raid - og det er nesten umulig å ankre lovlig i Panama-bukten på Stillehavs-siden.

Sjørøvere på Sjøfartsmuseet

Søndag 15. mars kan du møte de virkelige sjørøverne  som herjet norskekysten i middelalderen. Det er marinarkeolog Dag Nævestad som kåserer om dette på Norsk Sjøfartsmuseum.

Vinn tur til Irland under Volvo Ocean Race

Med litt flaks kan du vinne tur til den irske VOR-vertsbyen Galway.

Heidi og Eivind har fått baby

Bavariaen «Empire» er på jordomseiling. Nå er mannskapet utvidet med en vellskapt gutt.

Snart kvitt pirater, men…

«Silene» er på vei inn i Rødehavet. Der er det kraftig motvind og urent farvann som skremmer mest. Vi har fått e-post fra Eli og Jørn Nygaard, som har lagt i vei.

Gå til toppen