Søk i arkivet

Havner og farvann

Ny gjestehavn i Sandefjord

Hvalfangerbyen vil få ny gjestehavn med marina i Hesteskoen sør for Park hotel.

Klart for påske på fjorden

Påsken er starten for seilsesongen for mange. Flere båter er på vei ut av Leangbukta i ny råk.

ARC for hjemveien

7. mai starter ARC Europe for båter fra Karibia til Portugal. En norsk båt er påmeldt.

Svensk kamp for kystfyrene

Også i Sverige blir kystfyrene  avfolket og nedlagt eller automatisert. Men nå går båtfolket til kamp for Måseskär fyr, et av de viktigste fyrene langs hele Skagerrak-kysten.

12 nye båtbøyer i sommer

Oslofjordens Friluftsråd utvider i år med 12 nye naturhavner der det blir lagt ut bøyer for båtfolket. I alt blir det nå 28 bøyer i Oslofjorden.

Vårlig i nord

Mens snøfallet sørget for trafikkproblemer på Østlandet fredag formiddag var Bodø-seilerne ute på Landegodefjorden og nøt vårsolen.

Piratene gir seg ikke

Med sterkt vakthold utenfor kysten av Somalia har piratene trukket lenger ut i Det indiske hav der langturseilerne er blitt nytt bytte. Nylig ble en stor seilbåt kapret igjen.

Superdiesel på KNS

3. april åpner drivstoffpumpa på Dronningen, Bygdøy. Hrr vil det bli solgt syntetisk diesel fra ecofuel. Et drivstoff med spennende egenskaper.

Søker båt til kultur- og miljøseilas

I høst stiftet seileren Emil C. Engebrigtsen og noen venner organisasjonen SeilNorge. Nå håper guttene at noen har en båt å låne bort for sommeren.

Seilsesongen i gang

Thomas Oksmo har samlet sitt lag og startet treningen i X-41 for sommeren sist helg. Han har sendt oss rapport hvor han også har lagt inn noen godord om sine sammarbeidspartnere.

Nei til utbygging i Sandspollen

Miljøverndepartementet har stadfestet at det ikke skal bygges ut i Sandspollen i henhold til Hurum kommunes reguleringsplan.

Årets første NM

Seiling med drage har kommet under Norges Seilforbund og i helgen var det NM på snø utefor Røros.

USA: Slår sammen seil- og motorbåtmesser

Bransjeorganisasjonene Sail America og Northern California Marine Associations slår på kort varsel sammen messene Strictly Sail Pacific og Pacific Power Boat Expo.

Gå til toppen