Søk i arkivet

Havner og farvann

Kalenderfilm 16

I dag er fokuset på livet langs kysten og under vann.

Drømmeseilas på to skrog

«Rattata» var første norske båt i mål, men for mannskapet var overfarten ingen regatta, men gastronomiske og estetiske opplevelser. Yngve Bentzen fra «Rattata» rapporterer fra St. Lucia og oppsumerer sin erfaring fra ARC arrangementet, og se deres bilder fra overfarten.

Julefeiring som planlagt

Den tradisjonelle julefeiringen på Bequia for de norske ARC-seilerne går som planlagt, til tross for at hovedpersonen Mariann for tiden er syk. 

«Madonna» kan vinne ARC

Det ble mye oppstyr da ARCs minste båt, men ARCs yngste deltager ankom St. Lucia. Båten ligger godt an til å ta over-all seieren. Pauline Book Bratbak rapporterer fra Rodney Bay.

Norske ARC båter i mål

130 båter og seks av 15 norske har nå ankommet Rodney Bay på St. Lucia. «Tempest» er skuffet over passaten.

Eksotiske modellbåter for seilere

I Mauvins Boat Shop er hyllene fulle av fargerike skinnende miniatyrbåter i sterke farger. – Du kan velge mellom en tradisjonell fiskebåt og hvalfangerbåt, forteller minibåtkonstruktør Mauvin.

Franskmenn selger Norges-seilturer

At det å seile i Nord-Norge og på Vestlandet er eksotisk får vi bekreftet på messa i Paris. Her holder det franske selskapet Albarquel Expé egen stand med informasjon om seilturer i Norge.

Full gass mot St. Lucia

33 båter har så langt fullført ARC, første norske båt er inne i morgen tidlig, men lille «Madonna» har 449 nm igjen. Vi har fått rapport fra båten.

Første båt i mål

Dream Catcher ble ARCs raskeste over Atlanterhavet. «Madonna» har under 1000 nm igjen, men har falt på resultatlisten fordi andre båter har brukt motor.

Flyvefisk og stormbyger

Katamaranen «Rattata» ligger ført av de norske båtene. Der er det flyvefisk som er den største plagen. «Seafarer» med ARCs yngste skipper har opplevde regnbyge med 50 knops vind.

Steder du bør se på St. Lucia

Den beste måten å komme seg rundt på er ved å leie en taxi for en dag. Veiene er interessante, men naturen er imponerende.

– Tjener rått på ARC-båtene

Deltakerne i Atlantic Ralley for Cruisers (ARC) sikrer livsgrunnlaget for innbyggerne på den lille øystaten St. Lucia. Om to eller tre dager ventes de første båtene til Rodney Bay.

«Madonna», minst, men raskest

ARC personelle syns synd på familien Book Bratbak som skulle krysse Atlanterhavet i feltets minste båt, og yngste mannskap. – Dere må forberede dere på å seile mesteparten av etappen alene langt bak, ble de fortalt.

Gå til toppen