Søk i arkivet

Havner og farvann

Til Asia mot strømmen

– Fire hesteren sliter tungt, skriver gutta i lille «Ymer» til Seilas.

Hemmelig tur til Asia

Jan Karlsen har seilt på langtur før i små båter og ville helst ikke skape så mye oppstyr. Nå er han på vei sammen Sindre Strømsheim Eriksen til Asia i en Albin på 19-fot.

På vei til Asia i Albin 57

Oslo til Asia i 19 fot: Lille «Ymer» er kommet til Tyskland, men ikke uten komplikasjoner.

Langsomt videre

Helt på tur, 4. rapport: Vi har nå lagt de beryktede farvannene Lindesnes, Lista og Jæren bak oss. Det har tatt sin tid – men det har vært en fin tid.

Den vanskelige vinden

Helt på tur, 5. rapport: Vind eller ikke vind. Sterk vind eller svak vind. Stabil vind eller skiftende vind. Vind fra nord, eller vind fra sør. Kald vind eller mild vind. Det er liten tvil om hva som har vært det viktigste temaet de siste ukene. Men nå har Helt på tur-ekspedisjonen endelig fått god, sterk og stabil seilvind.

Windsurfingsamling for unge

For femte år arrangeres Rookie Windsurfing. I år holdes arrangementet i Oslo, Arendal og Stavanger.

Naturperle i havgapet åpner på nytt

Konferanse-, hotell- og reiselivssenteret Hamn i Senja åpner på nytt etter restaureringen. Stedet tar i mot besøkende fra medio juni.

Seiltur til Asia i 19 fot

Jan Karlsen og Sindre Strömsheim Eriksen legger i dag ut fra Norge mot Istanbul i «Ymer», en Albin 57.

Folksomt i Skagen i Pinsen

Også i Pinsen var det tett med norske flagg. Her er en stemningsrapport fra Tor-Kristian Øines.

Få vinden på mobilen

Oslo Seilforening har en vindmåler på Lille Herbern. Den kan du få på WAP.

Flere farende folk

Helt på tur, del 3: Det begynner å bli flere ”farende fanter” i skjærgården. 1.mai-helga, opplevde vi for første gang å få selskap i en uthavn. Utlendingene er tidlig ute.

Lær å kite i sommer

Kun en time fra Oslo, rett utenfor grilleldoradoet Larkollen, ligger de eksotiske Sletterøyene - et unikt utgangspunkt en kiteskole å undervise sine nye aspiranter til den spennende sporten.

Vellykket turregatta i Oslofjorden

”Steilene tre dagers” er et alternativ til utholdenhetsprøven ”Skagen Race” En uhøytidlig seilas sammen med andre turseilere i Indre Oslofjord, hvor det legges vekt på det sosiale. Litt regatta og mye hygge. Litt improvisering ble det etter at noen motorbåter nektet å ha andre båter uten på seg.

Gå til toppen