Søk i arkivet

Havner og farvann

«Empire» forlenger tiden i Stillehavet

Etter en rask rådslagning ombord, har vi bestemt oss for å endre planene for videre seilas…

Vinterregatta i ytre Oslofjord

«Ca halveis», en Jeanneau 36i gikk til topps i Vinterseilasen. En regatta fra Bolærne til Strømstad. Her er rapport og bilder fra Atle Moen.

Opplevelser i kø i Antarktis

Reidar Gregersen og Audun Hetland har vært 16 dager i Antarktis ombord på den newzealandske seilbåten Vision. Nå går kursen mot Sør-Georgia. Her er en hilsen sendt på satellitt-telefon fra Sydpolen.

«Empire»-besetning i nesten-havari

Klassiske seilbåter er i støtet også i New Zealand. «Thelma» ble nylig sjøsatt etter seks måneders restaureringsarbeide. Sist helg deltok hun i sin første regatta på lang tid.

Tuva feide båter overende

12 fritidsbåter ble feid over ende av stormen Tuva på Skjæløy Slip ved Fredrikstad.

Fikk bank av «Tuva»

X-79-eiere Brede og Yeni Kaasa fikk merke «Tuva»s krefter den siste dagen i januar. De ønsker derfor å takke den eller de som berget båten deres da den slet seg, og dermed reduserte skadeomfanget.

Båtplass en menneskerett?

Om båtplass ikke er en menneskerett så burde det kanskje være det i et land som Norge hvor sjø- og båtliv er en del av den norske folkesjelen, sier Jan H. Syvertsen i KNBF, som har engasjert seg på vegne av båtforeningen i striden på Killingen utenfor Oslo

På seiltur i mangroveskogen

I Norge ville vi muligens kalt det en fjord. Derfor er det vel ikke så overraskende at vi fant en stor samling med seilbåter i le av mangrovene i en av Vest-Afrikas største elver.

Orkan i Kattegatt

Vindmåleren på Læsø stod og dirret på 41 m/s i dag, det er over 80 knop. Ekstremvarsel er også sendt ut fra Metrologisk institutt. Det meldes stormflo og bølger på opptil 11 meter som vil slå mot land. 

15 tolvmetere til Trebåtfestivalen

Til Trebåtfestivalen i Risør i august kommer det 15 tolvmetere for å delta i regattaen. Aldri tidligere har det vært så mange 12-metere samlet i Norge.

World ARC starter i dag

World Cruising Club arrangerer også et rally rundt jorda.

Byttelån båt i ferien

Lån bort din båt, og lån deg en annen i et eksotisk farvann. Ny nett tjeneste gjør dette enklere.

Enda en ekspert

Vår nye tjeneste ”spør ekspertene” har tatt skikkelig av, men vi har manglet en langturekspert. Møt vår nye ekspert.

Gå til toppen