Søk i arkivet

Havner og farvann

Surfing og jobb i New Zealand

Den norske Bavarian «Empire» ligger landfast, men Heidi og Eivind får tiden til å gå. Mens Eivind jobber har Heidi tatt surfekurs på øyenes mest kjente surfeområde. 

Grønt lys for Trebåtmuseet

Etter en lang og vanskelig kamp for å sikre finansieringen av det planlagte Trebåtmuseet i Vollen, Asker, smalt nettopp champagnekorkene i taket etter at de siste 12 millionene var sikret og budsjett på 70 mill. var i havn. Til høsten starter byggingen.

Avansert Low-tech

Langs Brasil nord-øst kyst brukes små seilflåter til fiske. Fascinerende båter bygget av enkle midler.

Paradis for Kite og surfing

Brasils nordøstkyst blåser vinden jevn og temperaturen alltid behaglig. Vi kan anbefale Paracuru.

De første norske båtene i mål

Beste norske brukte 15 dager og 17 timer fra Las Palmas til St. Lucia. Nå kommer båtene inn i hopetall.

Doktorens tips

Tina Evensgaard på «Harmonia» er lege, og har vært til stor hjelp for de andre norske båtene under ARC. Nå ligger båten bakerst av de norske, kanskje de ligge og passer på? Her er hennes forslag til medisinbag om bord.

Liten og tungt lastet

ARCs minste båt er en Folkebåt. Den skulle i følge CE-merkingen holde seg nær land. Vi tok en titt om bord før starten av Atlanter- havskrysningen. 

Imponerende langturbåt

Vi var ombord i de fleste norske deltagere i ARC. «Thea», en Dehler 43 CWS var en imponerende langturbåt med fikse løsninger. 

Mer dramatikk i ARC

Personskader og Mayday meldinger har preget ARC i helgen. «Apex», den raskeste norske båten melder om skader på utstyr, men setter fremdeles nye fartsrekorder.

Møkkavær i Atlanterhavet

«Smily IV» fra Asker seiler med alle luker lukket i et regnvær av en annen verden. Her er rapport fra Finn Audun Bostad.

«Empire» tar en pause

Den norske Bavarian ligger nå godt fortøyd i New Zealand, og Eivind har fått seg jobb mens Heidi har tatt en tur hjem.

Julegaven for kaffebordet

Norsk Maritimt Forlag og den frittseilende redaktøren Henrich Nissen-Lie gir i disse dager ut praktverket om KNS´ klubbhus Dronningen. Boken er tidligere styremedlemmers gave til foreningen som i 2005 fyller 125 år, men er alment tilgjengelig gjennom vår nettbokhandel.

«Apex», raskeste norske

For mange av de norske ARC deltagere er seilasen en regatta. «Apex», ligger langt frem i feltet.

Gå til toppen