Søk i arkivet

Havner og farvann

Frisk Optimist-samling

Optimistseilernes vintersamling på Steilene ga god uttelling, både sosialt og sportslig.

Inviterer til Middelhavsregatta

Alizé Yachts  inviterer de norske eierne av Tofinou 9.5 m til å delta i Voiles de Saint Tropez til høsten.

Tur, ikke mekking

Pål Bratbak holdt foredrag i Seilas regi under Sjøen for alle. Han skal på langtur for annen gang, nå med baby, kone og to små i 31 fot. Her er hans tanker rundt sin andre tur til Karibia.

Heftig Optimistseiling

Disse seilerne tar nybegynnerjolla til det ekstreme.

Drømmer du om langtur?

Bli med på langturseminar i regi av Båtliv og Seilas under ”Sjøen for alle”. Temaene blir langtur med barn, motorbåttur alene og seiling i storm.

«Empire» forlenger tiden i Stillehavet

Etter en rask rådslagning ombord, har vi bestemt oss for å endre planene for videre seilas…

Vinterregatta i ytre Oslofjord

«Ca halveis», en Jeanneau 36i gikk til topps i Vinterseilasen. En regatta fra Bolærne til Strømstad. Her er rapport og bilder fra Atle Moen.

Opplevelser i kø i Antarktis

Reidar Gregersen og Audun Hetland har vært 16 dager i Antarktis ombord på den newzealandske seilbåten Vision. Nå går kursen mot Sør-Georgia. Her er en hilsen sendt på satellitt-telefon fra Sydpolen.

«Empire»-besetning i nesten-havari

Klassiske seilbåter er i støtet også i New Zealand. «Thelma» ble nylig sjøsatt etter seks måneders restaureringsarbeide. Sist helg deltok hun i sin første regatta på lang tid.

Tuva feide båter overende

12 fritidsbåter ble feid over ende av stormen Tuva på Skjæløy Slip ved Fredrikstad.

Fikk bank av «Tuva»

X-79-eiere Brede og Yeni Kaasa fikk merke «Tuva»s krefter den siste dagen i januar. De ønsker derfor å takke den eller de som berget båten deres da den slet seg, og dermed reduserte skadeomfanget.

Båtplass en menneskerett?

Om båtplass ikke er en menneskerett så burde det kanskje være det i et land som Norge hvor sjø- og båtliv er en del av den norske folkesjelen, sier Jan H. Syvertsen i KNBF, som har engasjert seg på vegne av båtforeningen i striden på Killingen utenfor Oslo

På seiltur i mangroveskogen

I Norge ville vi muligens kalt det en fjord. Derfor er det vel ikke så overraskende at vi fant en stor samling med seilbåter i le av mangrovene i en av Vest-Afrikas største elver.

Gå til toppen