Søk i arkivet

Havner og farvann

«Berge Viking» tilbake i Atlanteren

«Berge Viking», den staselige 57 fot store Swanbåten som Peder Lunde jr. gjorde berømt under Whitbreadseilasen i 1981/82, er igjen på vei over Atlanteren. Nå som deltager i ARC.

«Empire» tilbake i Mar del Plata

Vi har fått mail fra Eivind Bogerud som forteller om deres opplevelser i Sør Atlanteren hvor de måtte snu etter å fått en lekkasje i rorstammen.

Fiskekonkurranse mellom ARC-seilere

Etter tre dagers seiling fra Las Palmas leder «Dumle» over «Dream Catcher» i fiske-  konkurransen.

«Empire» tar inn vann og må snu

Heidi, Eivind og mannskapet har gjort helomvending i verdens skumleste farvann.

Den lille gutten og havet

Lettmatros Sigurd elsker seilbåtlivet. Hadde det ikke vært for seilingen...

Norske Ingrid (1) yngst i ARC

Ingrid på ett år er mannskap på «S/Y Ringhorne». Sammen med en Newzealandsk jente deler hun tittelen som ARCs yngste mannskap.

Klart for ARC start

På søndag starter Atlantic Rally for Cruiser og 226 båter ligger nå i havnen klare for å krysse Atlanterhavet og det er forventet at 255 vil starte. Av disse er det 17 norske.

Eventyrlig langturforedrag

Reidar Gregersen forteller om sin fantastiske tur i Oslo på torsdag.

«Empire» klare for Sør Georgia

Den norske Bavariaen ligger i Mar del Plata og laster ned Grib-filer for å få den riktige værmelingen for det lange havstrekket til hvalfangerøya.

Rapport fra World Cup i bølgeseiling på Hawaii

Mens de fleste norske toppseilerene i bølgeseiling koser seg på Lista om dagen, har to stykker deltatt i prestisjemesterskap på Hawaii. Her kan du lese hvordan det gikk og se film fra mesterskapet.

Ett år til i paradis

Trond Eirik Haavarstein og Karl Jansen seilte til Karibia for å dyrke sin lidenskap, kiting. Nå tar de et år til, og vil gjerne ta med deg ombord.

Inntar havnene i Las Palmas

Idet det gjenstår ni dager til ARCen begynner havnene på Las Palmas for alvor å fylles opp med Atlanterhavsklare båter. Seilas fikk fersk rapport fra «Meadow»-kaptein- Øyvind Vik fredag formiddag på telefon fra Gran Canaria.

Surfers guide to paradise

Her er en samling linker til aktuelle steder å leke med vinden i deilig sol i vinter.

Gå til toppen