Søk i arkivet

Havner og farvann

«Hjerterdronningen» på vei til Las Palmas

Båter i sjøen-messens største seilbåt og Norges første katamaran med flybridge har forlatt Sandvika med kurs for Las Palmas. Men først måtte hun få et navn.

Tilbake fra jordomseiling med baby og liten gutt

Tipsene om langturseilere med gode nettsider strømmer inn og vi har lagt ut flere. Siste fra jordomseiling med to små.

Norske seilere på langtur

Internett har blitt måten for langturfarerne å kommunisere med omverden på. Vi har samlet noen linker som byr på opplevelser fra ferske langturseilere.

Ny Bavaria opp i flammer

Brannvesenet i Tvedestrand fikk klokken 08.15 mandag morgen melding om at det var observert flammer fra en seilbåt ved Tangen.

Kragerø – folkeliv i vakker natur

Kragerø kaller seg selv ”Perlen bland kystbyene”. Byen ligger i vakker natur og skjærgård, med et spesielt lys

Til slutt kom solen..

Årets båtfestival i Ålesund startet med kuling og regn, og endte i strålende sol fra skyfri himmel. Langs Skansegata ligger nå motorbåter og seilbåter tett i tett. Seilas viser deg bildene fra festivalen.

Gigant-vikingskip for stort for Oslo

Danskene har bygget verdens største moderne vikingskip. 21. juli kommer det til Tønsberg, ettersom seilasen inn Oslofjorden ville blitt for vanskelig for det store skipet.

-Hundre år til neste gang!

Stavanger seilforening fyller i år hundre år. Forrige uke ble bursdagsbarnet feiret gehørlig med regattaer i forskjellige klasser, utstillinger og sosialt samvær, i omgivelser som minnet mer om St.Tropez enn om en vestlandsk oljeby.

Rekorddeltakelse i Skudeneshavn

Helgens Skudefestival er den trettende i rekken. I tolv av dem har solen stått høyt på himmelen, og gjort sitt til at sommerstemningen i sjømannsbyen får et sydlandsk preg over seg.

Uten autopilot fra Azorene til Irland

Her kommer det siste reisebrevet fra Elisabeth og Anders på « Don't Worry». De nærmer seg hjemlandet, men først er det stopp i Irland.

«Don't Worry» på Azorene

Seilas har hatt gleden av å følge langtursseilerne Anders og Elisatbeth som sammen med flere andre norske båter har seilt i Karaibia i vinter. Her forteller Elisabeth fra oppholdet på Azorene.

Bedre trådløst nettverk

Mange havner har lokalt trådløst nettverk til glede for båtbrukere som ønsker internett tilgang. For noen få kroner kan du doble rekkevidden på din mottager og du kan få tilgang til nettet flere steder.

Kabelvåg – Oslo med åttring

Fem gutter har lagt ut på seiltur fra Kabelvåg til Oslo i en åpen nordlandsbåt. Målet er å nå hovedstaden i løpet av juli måned.

Gå til toppen