Søk i arkivet

Havner og farvann

Nok en mulighet for spennende seiling

XPO har en X-35 igjen som de ønsker å seile til Stockholm og etterlyser mannskap. 

Maritim tursti med panoramautsikt

Skal du innom Kristiansand i sommer?  Da bør du ta deg tid til å utforske turstien rundt Odderøya.

Sommerstemning i sommerbyen

Da vi besøkte Kristiansand i helgen minnet stemningen rundt gjestehavnen og fiskebrygga mer om en varm julidag enn om en tidilig vårdag i april.

Den frityrstekte iskremens hjemland

«Dumle»-familien nærmer seg Manhattan etter en opplevelsesrik reise langs USAs østkyst. I reisebrevet forteller  ARC-klassevinnerne  om Nord-Atlanterenes mest spretne delfiner og fristyrstekt iskrem.

Dans med sjøløver

ARC-seilerne Eli og Jørn Nygaard om bord på «Silene» har forlatt Galapagos og nærmer seg Marquesasøyene i Stillehavet. I de  siste reisebrevene forteller paret om sjøløver som underholder, danser og inntar båtene på Galapagosøyene.

Mot tidlig start i Øst-Finnmark

Det uvanlig varme vårværet har ikke bare ført til tidlig sesongstart i Sør-Norge.  I Carita båthavn i Kirkenes ligger det vanligvis tykk is på denne tiden. Men ikke i år.

Surf’s up i Danmark

I Norge ikke har fått med seg verdien av trådløs internett til gjestene i havnen. Det har de i Danmark. Det fikk vi glede av i Helsingør i forrige helg.

Trådløst i havnene ikke noe å skryte av

Trådløst internett i havn fungerer ikke like godt som man skulle tro

Ivrig seiler uten båtplass

Yeni og Brede Kaasa kjøpte båt i oktober og seilt i hele vinter. Nå som sommerbrukerne setter båtene på vannet må kanskje ekteparet sette båten på land om han ikke finner båtplass.

Tok påsken i Danmark

Rolv Gregersen og hans brettseilervenner dro til Vest-Jylland for å seile i bølger. Det kan han anbefale.

Hasvik kommune favoriserer fastboende

Stavangermannen Odd Bjørnsen (68) hadde inngått leieavtale om båtplass ved flytebrygga i Breivikbotn. Året etter endret Hasvik kommune på regelverket for å favorisere fastboende skriver Finnmark Dagblad.

Siste mulighet for billig mat

Silene er nå på vei mot Galapagos-øyene i Stillehavet og har bunkret opp det de har plass til i sin 34-fots store seilbåt i Panama. 

En stad uten Strøm

Strømstad er halvfull med påskegjester fra havet, men i natt forsvant strømmen forteller en irritert Øines på mobil.

Gå til toppen