Søk i arkivet

Havner og farvann

Juleforberedelser på Madeira

Seilas’ frilansjournalist Nina Wego nærmer seg Las Palmas og ARC-start. Men først forteller hun fra stopoveren på Madeira.

IP-telefon sparer kostnader for langturseilere

Telefonsamtale med dem hjemme er hyggelig for langferdsfarerne, men blir fort dyrt. Beate og Jakob Andreas Pauli i S/Y Patria har fått Skype-telefon og er meget fornøyd.

Skiftet bunnstoff før ARCen

– Etter fire måneder var det ingen effekt igjen av bunnstoffet fra Norge, skriver  Øyvinn Høie på «Dumle». Her er siste rapport fra trebarnfamiliens hjemmeside.

Jorden rundt i en Ballad

Unge Johan Herman Storm kom hjem i høst fra en fire års lang jordomseiling. På mandag holder han foredrag på Bygdøy.

Vil du seile ARC?

To norske båter som skal seile ARC søker etter mannskap. ARC går fra Gran Canaria til St. Lucia i Karibia med start 26. November.

Latterlig liten båt

Rike nordmenn blir ofte flådd når de kommer i sine flotte seilbåter på langtur. Seiler du i en liten Leisure derimot kan det hende at selv afrikanere syns synd på de norske.

Villmenn til kamp mot havneavgifter

-Til vårt fortvilese lå «Villmann» oppe på stranda og en gjeng småunger var frekke nok til å brukte masta vår som vollyballnett! Skriver Erlend & Jørgen på langturbloggen sin.

Askøy vil ha Tall Ships likevel

Askøy har kompetanse nok til at Strusshamn blir gjestehavn for racet, mener Kystlaget.

Fant roen på Porto Santo

– Her har vi endelig funnet roen, skriver Øyvinn Høie fra «Dumle» og Porto Santo. Her er utdrag fra trebarnsfamiliens ferskeste reisebrev.

«Empire» til fjells og til vanns i Brasil

Etter diamantjakt er våre venner i den norske seilbåten "Empire" nå klare for Sørishavet. Siste artikkel fra de norske jordomseilerne kan du laste ned gratis her, fordi trykkeriet har bundet den inn feil i Seilas 8.

«Empire» mot kulda

Eivind og Heidi har valgt den tøffe veien rundt jorda og er på vei vekk fra varmen mot sydligere farvann. Vi har fått en hilsen fra dem.

Kaotiske dager i Portugal

Eli og Jørn Nygaard la ut på jordomseiling i sommer med sin «Silene», en Norlin 34 fra 70 tallet. Nå står båten på land for å utbedre plastpest. Når skroget slipes ned er det smart å lukke forlukka har de bittert erfart.

«Hjerterdronningen» på vei til Las Palmas

Båter i sjøen-messens største seilbåt og Norges første katamaran med flybridge har forlatt Sandvika med kurs for Las Palmas. Men først måtte hun få et navn.

Gå til toppen