Søk i arkivet

Havner og farvann

Rått på Lista

Se bilder og video fra søndag hvor det var bølger opp mot 7 meter på Sørlandet.

– Mange båter å holde styr på!

– Som dere sikkert forstår er det masse å holde styr på med alle båtene som kommer for å være med på ARC’en.  Så en kjeder seg ikke, skriver Ina (8) på «Dumle» fra Las Palmas. Her gjøres de siste forberedelser før Atlanterhavskrysningen som starter neste helg.

Full pott på Jæren

Mastehøye bølger, stiv kuling fra nordvest og solskinn var det som møtte Hans Kristian Waarum og bølgeseilerne på Jæren fredag 27. oktober. Se film fra knalldagen.

Bergenser nest yngst av ARC-skipperne

OPPDATERT: Seilas skrev for to dager siden at 25-årige  Øyvind Vik er den yngste  av samtlige skippere i Atlantic Ralley for Cruisers. Nå viser det seg at britiske Georgina Eggleton på «Elmo» kun er 20 år.

Juleforberedelser på Madeira

Seilas’ frilansjournalist Nina Wego nærmer seg Las Palmas og ARC-start. Men først forteller hun fra stopoveren på Madeira.

IP-telefon sparer kostnader for langturseilere

Telefonsamtale med dem hjemme er hyggelig for langferdsfarerne, men blir fort dyrt. Beate og Jakob Andreas Pauli i S/Y Patria har fått Skype-telefon og er meget fornøyd.

Skiftet bunnstoff før ARCen

– Etter fire måneder var det ingen effekt igjen av bunnstoffet fra Norge, skriver  Øyvinn Høie på «Dumle». Her er siste rapport fra trebarnfamiliens hjemmeside.

Jorden rundt i en Ballad

Unge Johan Herman Storm kom hjem i høst fra en fire års lang jordomseiling. På mandag holder han foredrag på Bygdøy.

Vil du seile ARC?

To norske båter som skal seile ARC søker etter mannskap. ARC går fra Gran Canaria til St. Lucia i Karibia med start 26. November.

Latterlig liten båt

Rike nordmenn blir ofte flådd når de kommer i sine flotte seilbåter på langtur. Seiler du i en liten Leisure derimot kan det hende at selv afrikanere syns synd på de norske.

Villmenn til kamp mot havneavgifter

-Til vårt fortvilese lå «Villmann» oppe på stranda og en gjeng småunger var frekke nok til å brukte masta vår som vollyballnett! Skriver Erlend & Jørgen på langturbloggen sin.

Askøy vil ha Tall Ships likevel

Askøy har kompetanse nok til at Strusshamn blir gjestehavn for racet, mener Kystlaget.

Fant roen på Porto Santo

– Her har vi endelig funnet roen, skriver Øyvinn Høie fra «Dumle» og Porto Santo. Her er utdrag fra trebarnsfamiliens ferskeste reisebrev.

Gå til toppen