Søk i arkivet

Havner og farvann

5106 nordmenn på Kroatia-charter i 2011

Ifølge charteraktør velger flere og flere å seile charter i Kroatia.

Seilbåt savnet på Sørlandet

Stort søk etter grønn ketch på 28-fot utenfor Tvedestrand.

Hurtigruta sjøsetter nordlandsbåt

Førstkommende søndag 3.juni etter lunsj skjer det en historisk begivenhet med hurtigruta «MS Lofoten» som blir å stoppe helt opp like utenfor Lenvik museum på Bjorelvnes.

Kom deg på sjøen

Rekordvarme og sol for langhelgen. Fjorden venter, men pass deg for sola.

300 naturhavner på Västkusten

Den svenske vestkysten er populær blant norske turseilere. De mest kjente havnene er gjerne fylt opp tidlig på dagen i ferietiden. Da er det fristende å finne en naturhavn, og til det krever et godt sjøkart og informasjon.

Fantastisk 17. mai feiring i New York!

 Omkring 1000 mennesker var samlet til 17. Mai feiring ved Sjømannskirken på Manhattan i New York torsdag. En fantastisk og rørende opplevelse! Rapport fra «Empire»

Svensk totalforbud mot toalettutslipp

Mot båtorganisasjonenes protester har nå den svenske Transportstyrelsen vedtatt totalforbud mot utslipp fra båttoalettene i hele det svenske territorialfarvannet fra 1.4. 2015.

Båtturismen i Sverige gir 900 mill. kroner

I fjor hadde de svenske gjestehavnene besøk av 511.000 båter noe som resulterte i en omsetning på 900 millioner svenske kroner, i følge en fersk undersøkelse fra Riksföreningen Gästhamnar.

Tatt i væpnet politiaksjon

En rømlig fra Arendal med stjålet seilbåt tatt på Sørlandet.

Klart for båtmesse i Hong Kong

Den største superyachtmessen i Asia finner sted i Hong Kong 11. – 13. mai.

Oslo Seilforening: Spenning og glede

I Oslo Seilforening er det spenning og seilglede som gjelder - og annerledes tenkende.

Langtur: Fremdrift, sikkerhet og komfort

Hva fungerer og hva fungerer ikke når du er til havs? Hva har du bruk for og hva er ubrukelig? Vi har snakket med en rekke langturseilere om utstyr. De anbefaler å kjøpe utstyr etter denne prioriteten: fremdrift, sikkerhet og komfort.

Sæby, Sjarmen lokker nordmenn

Sæby inspirerte Henrik Ibsen til å skrive «Fruen fra havet». Barnevennlige strender, fiskerestauranter med delikatesser fra Kattegat, sykkelturer i åsene omkring og golfbane er blant attraksjonene i den lille landsbyen, som er blitt en favoritt for norske seilere.

Gå til toppen