Søk i arkivet

Havner og farvann

«Jageren» i Brasil

ARC-2010-seiler Gjermund Jamtveit er tilbake om bord i sin Ovni, som ble lagt igjen i Salvador i fjor. Nå går turen sørover mot Argentina.

Ekvatordåp på «Sørlandet»

For andre år på rad er Fullriggeren «Sørlandet» ute på tokt med den internasjonale, kanadisk-baserte skolen Class Afloat. Denne gangen krysset skuta også ekvator for første gang.

Seilende sirkus i Gambia

Zirk Mir, de seilende norske sirkusartistene om bord i «Momo», har nylig besøkt Gambia på sin «Ekspedisjon Aliseo». Her forteller de om overfarten fra Kanariøyene og møtet med Vest-Afrika.

Bli med på seilskutetokt!

Norge er det det eneste land i verden som har tre seilskoleskip i drift: «Sørlandet», «Statsraad Lehmkuhl» og «Christian Radich». I år samarbeider de tre om å markedsføre sitt imponerende seilingsprogram. De har mye å friste med!

Seiler til sydpolen

Acciona er et spansk selskap som satser på grønn energi.  De bruker mye penger på seiling.

World ARC i gang

Nylig satte 26 båter seil for den første etappen i World ARC, som går til San Blas-øyene i Panama.

Vindmøllepark stenger farvann

Mellom Anholdt og Grenå settes det nå ut 111 vindmøller. Seilere må holde seg unna.

Tolltullsaken: Takk for innsatsen!

Judy Lomax, entusiastisk britisk turseiler og forfatter av den internasjonale crusing-guiden for norskekysten, var en av mange britiske seilerne som ble skremt vekk fra Norge for to år siden da UDI begynte å innkreve moms og HK-avgift av utenlandske båter i vinteropplag her i landet.  Nå er hun her med båten igjen, lovlig, og vil gjerne takke alle som bidro til å fjerne de tullete tollbestemmelsene.

Nytt uvær på vei

I natt skal det blåse full storm på Færder. Emil er på vei.

Sesongstart i Stavanger på lørdag

Stavanger seilforening forventer 200 seilere og 40 båter på startstreken av Subsea 7 Nyttårsseilas.

Juleseilas med eksperthjelp

Med tidligere norgesmester Harald Rolfsnes som eksperthjelp fikk ivrige seilere prøvd seg i 2,4 mR  i Nærsnesbukta i Røyken tirsdag.

Seilforeningens naust totalskadd av «Dagmar»

I Ålesund, nær kysten, var «Dagmar» litt svakere enn nyttårsorkanen i 1992. Årets romjulsorkan var likevel sterkere enn 92-versjonen langt innover i fjordene, så der er skadene større enn den gangen.

«Dagmar» skapte rabalder på land og på vann

På Kråkenes fyr ble vindstyrken målt til 44 meter per sekund under orkanen «Dagmar». Tusenvis er fortsatt uten strøm, og båter er skylt på land langs hele kysten.

Gå til toppen