Søk i arkivet

Havner og farvann

Stillehavsdrømmen ble virkelighet

Å oppleve Stillehavets sydhavsøyer er ikke en utopisk drøm. ARC-skipper og seilkursinstruktør Siri Laurendz tok med sin mann og et vennepar på to ukers ferie på leid kjøl i Fransk Polynesia til en overkommelig pris.

«Empire» mot Afrika

Øya Reunion var siste stopp innen kursen skulle settes over den beryktede Agulhas-strømmen mot Afrika.

«Jageren» i Brasil

ARC-2010-seiler Gjermund Jamtveit er tilbake om bord i sin Ovni, som ble lagt igjen i Salvador i fjor. Nå går turen sørover mot Argentina.

Ekvatordåp på «Sørlandet»

For andre år på rad er Fullriggeren «Sørlandet» ute på tokt med den internasjonale, kanadisk-baserte skolen Class Afloat. Denne gangen krysset skuta også ekvator for første gang.

Seilende sirkus i Gambia

Zirk Mir, de seilende norske sirkusartistene om bord i «Momo», har nylig besøkt Gambia på sin «Ekspedisjon Aliseo». Her forteller de om overfarten fra Kanariøyene og møtet med Vest-Afrika.

Bli med på seilskutetokt!

Norge er det det eneste land i verden som har tre seilskoleskip i drift: «Sørlandet», «Statsraad Lehmkuhl» og «Christian Radich». I år samarbeider de tre om å markedsføre sitt imponerende seilingsprogram. De har mye å friste med!

Seiler til sydpolen

Acciona er et spansk selskap som satser på grønn energi.  De bruker mye penger på seiling.

World ARC i gang

Nylig satte 26 båter seil for den første etappen i World ARC, som går til San Blas-øyene i Panama.

Vindmøllepark stenger farvann

Mellom Anholdt og Grenå settes det nå ut 111 vindmøller. Seilere må holde seg unna.

Tolltullsaken: Takk for innsatsen!

Judy Lomax, entusiastisk britisk turseiler og forfatter av den internasjonale crusing-guiden for norskekysten, var en av mange britiske seilerne som ble skremt vekk fra Norge for to år siden da UDI begynte å innkreve moms og HK-avgift av utenlandske båter i vinteropplag her i landet.  Nå er hun her med båten igjen, lovlig, og vil gjerne takke alle som bidro til å fjerne de tullete tollbestemmelsene.

Nytt uvær på vei

I natt skal det blåse full storm på Færder. Emil er på vei.

Sesongstart i Stavanger på lørdag

Stavanger seilforening forventer 200 seilere og 40 båter på startstreken av Subsea 7 Nyttårsseilas.

Juleseilas med eksperthjelp

Med tidligere norgesmester Harald Rolfsnes som eksperthjelp fikk ivrige seilere prøvd seg i 2,4 mR  i Nærsnesbukta i Røyken tirsdag.

Gå til toppen