Søk i arkivet

Havner og farvann

300 naturhavner på Västkusten

Den svenske vestkysten er populær blant norske turseilere. De mest kjente havnene er gjerne fylt opp tidlig på dagen i ferietiden. Da er det fristende å finne en naturhavn, og til det krever et godt sjøkart og informasjon.

Fantastisk 17. mai feiring i New York!

 Omkring 1000 mennesker var samlet til 17. Mai feiring ved Sjømannskirken på Manhattan i New York torsdag. En fantastisk og rørende opplevelse! Rapport fra «Empire»

Svensk totalforbud mot toalettutslipp

Mot båtorganisasjonenes protester har nå den svenske Transportstyrelsen vedtatt totalforbud mot utslipp fra båttoalettene i hele det svenske territorialfarvannet fra 1.4. 2015.

Båtturismen i Sverige gir 900 mill. kroner

I fjor hadde de svenske gjestehavnene besøk av 511.000 båter noe som resulterte i en omsetning på 900 millioner svenske kroner, i følge en fersk undersøkelse fra Riksföreningen Gästhamnar.

Tatt i væpnet politiaksjon

En rømlig fra Arendal med stjålet seilbåt tatt på Sørlandet.

Klart for båtmesse i Hong Kong

Den største superyachtmessen i Asia finner sted i Hong Kong 11. – 13. mai.

Oslo Seilforening Spenning og glede

I Oslo Seilforening er det spenning og seilglede som gjelder - og annerledes tenkende.

Langtur Fremdrift, sikkerhet og komfort

Hva fungerer og hva fungerer ikke når du er til havs? Hva har du bruk for og hva er ubrukelig? Vi har snakket med en rekke langturseilere om utstyr. De anbefaler å kjøpe utstyr etter denne prioriteten: fremdrift, sikkerhet og komfort.

Sæby, Sjarmen lokker nordmenn

Sæby inspirerte Henrik Ibsen til å skrive «Fruen fra havet». Barnevennlige strender, fiskerestauranter med delikatesser fra Kattegat, sykkelturer i åsene omkring og golfbane er blant attraksjonene i den lille landsbyen, som er blitt en favoritt for norske seilere.

«Empire» tilbake i Atlanterhavet

Det er fem år siden «Empire» hadde atlanterhavsvann under kjølen. Etter begivenhetsrike dager i Cape Town satte den norske Bavariaen kursen mot en av verdens mest isolerte og urørte øyer, St. Helena.

Lukket perle i Oslo

Hovedøya har alt, bortsett fra gjesteplasser. Vi var heldige å fikk låne en bås på øye et steinkast fra Oslo sentrum.

Godværet trakk mange til Sandnes

Helgens flytende båtmesse i Vågen ble godt besøkt i finværet.

Sesongåpning i Tromsø

Førstkommende helg inviterer Tromsø Seilforening både etablerte seilere og andre intereserte til åpningshelg for seilesesongen i Eidkjosen.

Gå til toppen