Søk i arkivet

Havner og farvann

Et siste lysglimt før våren

Etter «falsk» nordlysalarm tidligere i uken fikk vi et etterlengtet selskap av Borealis-lyset den siste timen inn til Hansnes på Ringvassøya.

Vurderer nordlysseiling

I Tromsø satses det på seiling til nesten alle årstider. Nå vurderes også nordlysseiling på programmet.

Vindmøller truer seiling i Syd-England

Den planlagte vindmølleparken som blir verdens største, kan være ødeleggende for seilsporten i hele syd England, hevder ledende seilforening.

Rett opp, rett ned

Fra småbåthavnen i Djupvika går den siste påsketuren mer enn tusen meter rett opp – og rett ned. Se bilder og video.

Påskeferie til fjells og til vanns

Kombinasjonen av seile-og skiturer er populært blant turister fra Mellom-Europa. I går kastet vi loss fra Eidkjosen i Tromsø med kurs for Lyngsalpene.

Til Kina med showboat

Skjærtorsdag samles Kinas ivrigste båtinteresserte til den store Superyacht-messen i Hainan. Dit kommer også selgerne fra verdens ledende verft for å vise sine båter.

Kon-Tiki blir festivalattraksjon

Denne gang har en verdensberømt replikafarkost meldt sin ankomst til årets trebåtfestival i Risør.

Båtpussen forurenser

Mange båteiere bruker påsken på å gjøre båten klar for vannet. Hver fritidsbåt avgir over fire kilo farlig avfall, men fire av ti båteiere vet ikke at båtpussen skader miljøet.

Campingturismen øker langs Gøta kanal

En fersk undersøkelse viser at antallet campingbesøkende til Gøta kanal øker stort. Dermed er campingturistene blitt flere enn båtturistene ved Sveriges største kanal.

Norge på det internasjonale miljøkartet

En ny tilstandsrapport om marin forsøpling trekker frem det frivillige engasjementet i Norge som et viktig bidrag i arbeidet mot miljøproblemet.

Vant ankesaken i Cambrigde Bay

Tanberg Eiendom AS og prosjektleder for «Maud Returns Home», Jan Wanggaard smiler ekstra bredt om dagen etter at nordmennene vant frem med anskesaken og fikk eksporttillatelse for polarskuta «Maud».

Grønne og gjestfrie Ryfylke

Med grønnkledde øyer, høye fjell, gamle kulturminner og trivelige gjestehavner er det lett å forstå hvorfor sørvestlendingene helst tilbringer seilferien i hjemlige farvann.

Risholmen – Den perfekte naturhavnen

I et smalt sund der det er dypt nok til å ligge langsmed fjellet. I le bak en liten holme med noen små skjær utenfor. Deretter er det Skagerrak og himmel så langt øyet rekker. Kan det bli bedre?

Gå til toppen