Søk i arkivet

Havner og farvann

Helgen som reddet sommeren

Nesten 30 grader i lufta og over 20 grader i vannet. Det er ikke ofte forholdene er så sommerlige på Stauper.

Folkefesten i Vågen

Stavanger yrer av liv og festival-stemning under Tall ship-besøket. I dag seiler skutene videre til Halmstad.

Topp service i Helgøysund

Eieren av Helgøysund marina i Ryfylke tar aldri helgefri i sesongen. Til gjengjeld ble havnen kåret til beste og nest beste gjestehavn i 2008 og 2009.

Klart for Tall Ships Race i Stavanger

Onsdag starter Tall Ships Race-helgen i Stavanger, hvor 74 skuter ankommer Vågen.

Mot Det indiske hav

De triste nyhetene har også nådd «Empire» som forlater det australske fastland mot ukjente mål med to små barn om bord. Her er e-post fra den andre siden av jorda.

Feststemning i Arendal

Helgens Grand Prix-løp i Arendal var det siste i rekken i sørlandsbyen, og samlet både motorbåtfolke, seilere og landkrabber til folkefest i Pollen.

Motvind i Nordisk seilas

– Vi dro fra Varberg 1. iuli etter å ha vært i byen i to dager. Det var bra med vind, men uheldigvis for oss  var det motvind, skriver Dagny Vannebo om bord i «Christiane» av Drammen.

Reddet fra St. Hans-bålet

Tvillingene Silje og Solveig Sanderud Haaland arvet familiens notgavelbåt fra 1918. – Hadde det ikke vært for foreldrene våre ville den nok havnet på St. Hans-bålet, forteller jentene.

Havfolket i festivalmodus

Det er mange gode grunner til å delta i regattaen Træna Ocean Race. En av dem er Træna-festivalen, som snur det lille øysafunnet på hodet i tre dager til ende hvert år i juli. 

Så kom sommeren

I dag eksploderte båtlivet på Sørlandet. Risør havn var full. Det var også uthavnene.

Hjemmelaget sjokolade i Arendal

Så kom regnet. Vi trøster oss med digg av høy kvalitet.

Alene i Paradis

Håholmene utenfor Sandøya er min favoritthavn på Sørlandet. Her kan vi ta morgenbadet alene om vi vil. Hvor er alle båtene?

Stormrider

– Jeg har aldri opplevd en mai-måned med så gode seiledager, forteller brettveteranen Sigurd Klippenberg. 24. mai var legendarisk.

Gå til toppen