Søk i arkivet

Havner og farvann

Vant ankesaken i Cambrigde Bay

Tanberg Eiendom AS og prosjektleder for «Maud Returns Home», Jan Wanggaard smiler ekstra bredt om dagen etter at nordmennene vant frem med anskesaken og fikk eksporttillatelse for polarskuta «Maud».

Grønne og gjestfrie Ryfylke

Med grønnkledde øyer, høye fjell, gamle kulturminner og trivelige gjestehavner er det lett å forstå hvorfor sørvestlendingene helst tilbringer seilferien i hjemlige farvann.

Risholmen – Den perfekte naturhavnen

I et smalt sund der det er dypt nok til å ligge langsmed fjellet. I le bak en liten holme med noen små skjær utenfor. Deretter er det Skagerrak og himmel så langt øyet rekker. Kan det bli bedre?

Ville dyr i Sør-Afrika

Langs veien utenfor yachtklubben så vi fareskilt som varslet flodhest. Fra yachtklubben fikk vi dessuten høre at en enslig løvinne hadde kommet bort fra flokken sin og streifet rundt i området.

Skatter skremmer båtturistene

Stadig nye og hardere skattelegging truer utenlandske båtturister i Middelhavet.

Seilsesongen har begynt

Tor-Kristian Øines var på helgtur med sin Bavaria Vision 44 og har sendt oss disse bildene.

Stor oppslutning om finansieringen av nytt seilsportsenter på Bygdøy.

Med 12.6 millioner i innsamlede midler til nå ligger KNS godt an i forhold til planen om å finansiere et nytt Ulabrand Seilsenter, ifølge en meddelelse sendt til medlemmene idag..

Sterk norsk deltakelse i Brest

Etter klarsignalet fra "MS Sjøkurs" er blir det 20 norske historiske fartøyer som seiler til kystkultursamlingen i Brest i sommer.

Malt, salt og sjø i Skottland

Kombiner sommerferien med et opplevelsesrikt seiltokt langs den skotske kysten. Seil din egen båt eller lei på stedet og bli med på The Malts Cruise.

Cubanske seilere inviterer til jubileum

Hemingway International Yachtclub inviterer seilere fra alle nasjoner til å feire foreningens 20-års dag mai.

200 år siden slaget ved Lyngør

Slaget i Lyngør anses som Norges største, og markeres med forestillingen «Samme tid – samme sted - 200 år etter». Ketil Bjørnstad har komponert musikk for perkusjon og kor. Det blir en spektakulær forestilling midt i Lyngørsundet med mye lyd og pyroteknikk 6. juli kl 2200.

Stoltheter til trebåtfestivalen

S/J «Mathilde» og S/Y «Mohawk» har meldt sin ankomst til Risør i august. Sjeldent har så mange vist så stor interesse for festivalen så tidlig på året, sier festivallederen.

Over ekvator for fjerde gang

Søndag passerte Empire ekvator for 4. gang – siden seilasen startet i 2005. Trolig ble dette siste ekvatorpassering for Empire, på denne turen. Planer er ihvertfall lagt for ankomst Oslo engang utpå (den nordlige) høsten - i år!

Gå til toppen