Søk i arkivet

Havner og farvann

Til Kina med showboat

Skjærtorsdag samles Kinas ivrigste båtinteresserte til den store Superyacht-messen i Hainan. Dit kommer også selgerne fra verdens ledende verft for å vise sine båter.

Kon-Tiki blir festivalattraksjon

Denne gang har en verdensberømt replikafarkost meldt sin ankomst til årets trebåtfestival i Risør.

Båtpussen forurenser

Mange båteiere bruker påsken på å gjøre båten klar for vannet. Hver fritidsbåt avgir over fire kilo farlig avfall, men fire av ti båteiere vet ikke at båtpussen skader miljøet.

Campingturismen øker langs Gøta kanal

En fersk undersøkelse viser at antallet campingbesøkende til Gøta kanal øker stort. Dermed er campingturistene blitt flere enn båtturistene ved Sveriges største kanal.

Norge på det internasjonale miljøkartet

En ny tilstandsrapport om marin forsøpling trekker frem det frivillige engasjementet i Norge som et viktig bidrag i arbeidet mot miljøproblemet.

Vant ankesaken i Cambrigde Bay

Tanberg Eiendom AS og prosjektleder for «Maud Returns Home», Jan Wanggaard smiler ekstra bredt om dagen etter at nordmennene vant frem med anskesaken og fikk eksporttillatelse for polarskuta «Maud».

Grønne og gjestfrie Ryfylke

Med grønnkledde øyer, høye fjell, gamle kulturminner og trivelige gjestehavner er det lett å forstå hvorfor sørvestlendingene helst tilbringer seilferien i hjemlige farvann.

Risholmen – Den perfekte naturhavnen

I et smalt sund der det er dypt nok til å ligge langsmed fjellet. I le bak en liten holme med noen små skjær utenfor. Deretter er det Skagerrak og himmel så langt øyet rekker. Kan det bli bedre?

Ville dyr i Sør-Afrika

Langs veien utenfor yachtklubben så vi fareskilt som varslet flodhest. Fra yachtklubben fikk vi dessuten høre at en enslig løvinne hadde kommet bort fra flokken sin og streifet rundt i området.

Skatter skremmer båtturistene

Stadig nye og hardere skattelegging truer utenlandske båtturister i Middelhavet.

Seilsesongen har begynt

Tor-Kristian Øines var på helgtur med sin Bavaria Vision 44 og har sendt oss disse bildene.

Stor oppslutning om finansieringen av nytt seilsportsenter på Bygdøy.

Med 12.6 millioner i innsamlede midler til nå ligger KNS godt an i forhold til planen om å finansiere et nytt Ulabrand Seilsenter, ifølge en meddelelse sendt til medlemmene idag..

Sterk norsk deltakelse i Brest

Etter klarsignalet fra "MS Sjøkurs" er blir det 20 norske historiske fartøyer som seiler til kystkultursamlingen i Brest i sommer.

Gå til toppen