Søk i arkivet

Havner og farvann

Tips oss og vinn sommersko

Fortell oss hva du mener om priser, tilbud og service i norske gjestehavner, og hva du mener en god gjestehavn bør tilby. Alle bidrag er med i trekningen om fire par Helly Hansen Navigare mid sko, som kommer i butikkene i juni.

Gøy på vannet i Marokko

– Jeg satte meg på flyet igjen og denne gangen for å arrangere en jentecamp i Marokko sammen med Gemma Hamaini. Stedet var igjen Dakhla sørvest i Morocco og plassen het Dakhla Attidude, forteller kite-verdensmester Kari Schibevaag i sitt reisebrev.

Ny Navigare-base i Thailand

Det norske selskapet Sun Yachting Navigare har fra i år av åpnet en helt ny destinasjon i Thailand, nærmere bestemt Yacht Haven Marina nord øst på Phuket-halvøya.

Shanty hele helgen i Langesund

Til helgen er det klart for den 18. Shantyfestivalen i Langesund. Foruten sjømannssanger tre dager i strekk bys det på konserter, fjordturer, gudstjenester og gratis frokost til deltakerne.

Lanserer turseilerbok for Svalbard

Seilere som vil oppleve den arktiske magien på egen kjøl øker stadig. Litt over 80 seilbåter fant veien til Svalbard i fjor og tallet øker for hvert år.

Filosofi på kanten

Festivalsommeren er i gang, og onsdag starter den norske filosofifestivalen «På Kanten» med skjærgårdscruise, filosofiske-turer og ramsalte innslag blandet med filosofiske betraktninger.

Stortrives i sjeldent yrke

Kim André Skikstein hoppet av møbelsnekkerlinjen og begynte med trebåtbygging. I dag er han en av fem heltidsansatte på Moen trebåtbyggeri i Risør.

Søker frivillige

KNS  søker frivillige båteiere med båter til sin årlige aktivitetesdag for pasientene på Sunnås sykehus og som banemannskap under Færdern.

Fryktløse fruer

Stiv kuling hindret ikke damene på Nesøya å seile brett i går kveld.

Vellykket treff på Oscarsborg

Ved årets første treff hadde Jeanneauklubben rekordstort oppmøte med over 20 deltagende båter. – Hyggelig at så mange benyttet anledningen til å treffe gamle og nye kjente i en flott ramme ved Oscarsborg festning, sier foreningsleder Håkon Sølvsberg.

Tøffe forhold for unge brettseilere

Med vind opptil 16 sekundmeter og mye bølger ble det en særdeles tøff og fartsfyllt helg for de unge brettseilerne på Hankø.

17. mai-feiring på Bermuda

Den norske jentebåten «Smidig Katt» er ankommet Bermuda etter en ganske så hard seilas fra Bahamas.

Tre, damp og polarinnslag

 – Blant nyhetene på Trebåtfestivalen i Risør blir det i år innslag av polarhistorie, lover medlem i festivalens Kunstneriske råd Jarle Andhøy og informasjonsansvarlig Odd Sverre Aasbø.

Gå til toppen