Søk i arkivet

Havner og farvann

Tolltullsaken: Takk for innsatsen!

Judy Lomax, entusiastisk britisk turseiler og forfatter av den internasjonale crusing-guiden for norskekysten, var en av mange britiske seilerne som ble skremt vekk fra Norge for to år siden da UDI begynte å innkreve moms og HK-avgift av utenlandske båter i vinteropplag her i landet.  Nå er hun her med båten igjen, lovlig, og vil gjerne takke alle som bidro til å fjerne de tullete tollbestemmelsene.

Nytt uvær på vei

I natt skal det blåse full storm på Færder. Emil er på vei.

Sesongstart i Stavanger på lørdag

Stavanger seilforening forventer 200 seilere og 40 båter på startstreken av Subsea 7 Nyttårsseilas.

Juleseilas med eksperthjelp

Med tidligere norgesmester Harald Rolfsnes som eksperthjelp fikk ivrige seilere prøvd seg i 2,4 mR  i Nærsnesbukta i Røyken tirsdag.

Seilforeningens naust totalskadd av «Dagmar»

I Ålesund, nær kysten, var «Dagmar» litt svakere enn nyttårsorkanen i 1992. Årets romjulsorkan var likevel sterkere enn 92-versjonen langt innover i fjordene, så der er skadene større enn den gangen.

«Dagmar» skapte rabalder på land og på vann

På Kråkenes fyr ble vindstyrken målt til 44 meter per sekund under orkanen «Dagmar». Tusenvis er fortsatt uten strøm, og båter er skylt på land langs hele kysten.

Ønsker flere faddere i julegave

Redningsselskapet frir til næringslivet i håp om å tiltrekke seg flere støttespillere for redningsskøytene.

Risør Trebåtfestival mister hovedsponsor

Noen få dager før juleferien fikk den tradisjonsrike festivalen i Risør meldingen om at deres hovedsponsor siden 2006 ikke ville være med lenger.

Jæren; hjem kjære hjem

Verdensmester i kiting, Kari Schibevaag, mener få steder i verden slår de hjemlige strendene på Jæren når det gjelder kiteforhold. Se den siste videosnutten fra Kari.

Stor flytende messe i Sandnes

Stavanger Båtmesse AS satser på en ny stor båtmesse siste helgen i april.

Alt godkjent på KNS’ årsmøte

Det var ekstraordinært stort fremmøte til årsmøtet i KNS torsdag kveld. Mange ventet protester mot forslaget om økt kontingent og en tusenlapp fra hver til det nye seilsportsenteret på Ulabrand.

ARC-seiler døde på vei til St. Lucia

64 år gamle Andrew Nash døde torsdag morgen på vei fra Las Palmas til St. Lucia.

"Årets nisse" kåret i Stavanger

Søndag 4. desember ble den tradisjonsrike nisseseilasen igjen avholdt i Vågen, midt i Stavanger sentrum, med 20 deltakere på startstreken.

Gå til toppen