Søk i arkivet

Havner og farvann

Reddet fra St. Hans-bålet

Tvillingene Silje og Solveig Sanderud Haaland arvet familiens notgavelbåt fra 1918. – Hadde det ikke vært for foreldrene våre ville den nok havnet på St. Hans-bålet, forteller jentene.

Havfolket i festivalmodus

Det er mange gode grunner til å delta i regattaen Træna Ocean Race. En av dem er Træna-festivalen, som snur det lille øysafunnet på hodet i tre dager til ende hvert år i juli. 

Så kom sommeren

I dag eksploderte båtlivet på Sørlandet. Risør havn var full. Det var også uthavnene.

Hjemmelaget sjokolade i Arendal

Så kom regnet. Vi trøster oss med digg av høy kvalitet.

Alene i Paradis

Håholmene utenfor Sandøya er min favoritthavn på Sørlandet. Her kan vi ta morgenbadet alene om vi vil. Hvor er alle båtene?

Stormrider

– Jeg har aldri opplevd en mai-måned med så gode seiledager, forteller brettveteranen Sigurd Klippenberg. 24. mai var legendarisk.

Rundreise i Skagerrak

Magne Klann har lansert ny havnebok over hele Skagerrak og skal seile runden i sommer i familiens Ballad. Her er ruta.

Øyhopping blant ukjente Bohuslän-perler

Mellom Smögen og Göteborg fant vi mange hyggelige havner og ukjente småsteder som gir god grunn til å fortsette seilturen videre sørover fra Smögen.

Stor variasjon i havnepriser

Strøm, vann, toalett og dusj er i dag standard-fasiliteter i større gjesthavner. Østlandet og Sørlandet tar seg fortsatt nesten dobbelt så godt betalt som resten av landet. Båtfolk vi har snakket med synes det er greit å betale, så lenge de får noe igjen pengene.

Redd nattesøvnen

Ferietid skal være kos og avslapning. God nattesøvn er viktig. Her er noen råd som kan redde seilturen:

Empire over toppen for tredje gang

”Over the top” kaller australierne det når de runder Cape York, Australias nordligste punkt. Empire rundet nylig ”toppen” for tredje gang.

«Christiane» klar for Nordisk Seilas

Sjøspeider Dagny Vannebo (15) seiler Nordisk Seilas med «Christiane» fra Drammen. Hun vil rapportere fra seilasen, og her er hennes første reisebrev.

Sommerens festivaler

Sommertid er festivaltid. Her er et utdrag av arrangementer langs kysten fra sør til nord.

Gå til toppen