Søk i arkivet

Havner og farvann

Poesi, synd og musikk i sommersol

Sol, sommer, poesi og musikk står i fokus i Kragerø denne langhelgen, både til lands og til vanns. Blant høydepunktene var fredagens skjærgårdcruise med "Gamle Kragerø" med flere profilerte litteraturvitere, artister og forfattere om bord.

Nordavind fra alle kanter

To båter seilt mot hverandre med hvert sitt vindsystem. Se hva som skjedde da de passerte hverandre.

Himmel og hav i Florø

Til helgen er det klart for Himmel og hav - festivalen i Florø. Den starter 17.juni med Sildebord  og konserter. Lørdag og søndag blir det båtmesse i sentrum med gratis inngang og teater i havgapet.

Bygger Osebergskipet på originalt vis

Du kan ikke besøke Norges eldste by i sommer uten å få med byens hovedattraksjon, som er byggingen av Osebergskipet, slik det ble gjort for 1200 år siden.

Limfjorden: Behagelig seilas på innlandshav

Limfjorden byr på flatt vann og kulinariske fristelser. Opplev en seiltur hele familien vil like i sommer.

Tips oss og vinn sommersko

Fortell oss hva du mener om priser, tilbud og service i norske gjestehavner, og hva du mener en god gjestehavn bør tilby. Alle bidrag er med i trekningen om fire par Helly Hansen Navigare mid sko, som kommer i butikkene i juni.

Gøy på vannet i Marokko

– Jeg satte meg på flyet igjen og denne gangen for å arrangere en jentecamp i Marokko sammen med Gemma Hamaini. Stedet var igjen Dakhla sørvest i Morocco og plassen het Dakhla Attidude, forteller kite-verdensmester Kari Schibevaag i sitt reisebrev.

Ny Navigare-base i Thailand

Det norske selskapet Sun Yachting Navigare har fra i år av åpnet en helt ny destinasjon i Thailand, nærmere bestemt Yacht Haven Marina nord øst på Phuket-halvøya.

Shanty hele helgen i Langesund

Til helgen er det klart for den 18. Shantyfestivalen i Langesund. Foruten sjømannssanger tre dager i strekk bys det på konserter, fjordturer, gudstjenester og gratis frokost til deltakerne.

Lanserer turseilerbok for Svalbard

Seilere som vil oppleve den arktiske magien på egen kjøl øker stadig. Litt over 80 seilbåter fant veien til Svalbard i fjor og tallet øker for hvert år.

Filosofi på kanten

Festivalsommeren er i gang, og onsdag starter den norske filosofifestivalen «På Kanten» med skjærgårdscruise, filosofiske-turer og ramsalte innslag blandet med filosofiske betraktninger.

Stortrives i sjeldent yrke

Kim André Skikstein hoppet av møbelsnekkerlinjen og begynte med trebåtbygging. I dag er han en av fem heltidsansatte på Moen trebåtbyggeri i Risør.

Søker frivillige

KNS  søker frivillige båteiere med båter til sin årlige aktivitetesdag for pasientene på Sunnås sykehus og som banemannskap under Færdern.

Gå til toppen