Søk i arkivet

Havner og farvann

Båtplassen som lyser i mørket

Å legge båten til ved bryggeplassen kan være en utfordring i mørket. Nye fortøyningsbommer med solcellebelysning forenkler jobben.

Seiling på Senkveld

Skru på TVen på fredag anbefaler Jørn Spetalen i Larvik Seilforening.

Med spinnaker mot St. Lucia

233 båter satte i dag kurs mot St. Lucia i lett nordøstlig vind.

Siste innspurt før ARC

Avreisen til St. Lucia nærmer seg, og seilerne begynner å bli ferdige med de siste gjøremålene før starten i morgen.

Første, andre, tredje gang..

De fleste norske ARC-deltakerne seiler for første gang over Atlanteren, men noen er med for andre og tredje gang. Sweden Yachts-seilerne Anne Lise og Ståle Larsen er med for tredje gang, og får knapt gå i fred for arrangørenes linser.

Ta den bok og la den vandre

På L-brygga i Las Palmas står tre blide damer fra tre forskjellige båter og bytter bøker. ARC-overfarten er en super mulighet til å lese bøkene man aldri fikk tid til eller ikke brøy seg om å lese hjemme.

ARC-karneval for store og små

Sjørøvere, levende vinsjer, kong Neptun og en fisk på to ben var blant de glade dansende seilerne vi møtte på  «The Sea Fancy Dress»-party på Sotavento Club onsdag kveld.

Søker hyre i tolvte time

– De fleste fra Kanariøyene tenker ikke på å seile ARC. Det gjorde ikke jeg heller før nå i år, sier Aralia Dragos (21) fra den lille kanariøya La Palma. Hun er en av mange som søker hyre på en av ARC-båtene i tolvte time.

ARC-seilere på fjelltur i Marokko

Ståle og Anne Lise Larsen er i skrivende stund fem dager unna sin tredje ARC-start. Her er deres reisebrev fra et av de siste stoppestedene på veien ned; Marokko.

Siste nedtelling

Om fem dager går starten for den 25. utgaven av Atlantic Rally for Cruisers (ARC) fra Las Palmas.

Nordmenn til topps i Blue Cup

De norske seilerne er nå vel hjemme fra Hellas etter endt Blue Cup-regatta, og forteller om en flott uke med nydelig norsk sommervær i den greske skjærgården.

Flipper i Oslofjorden

Martin Johnson var ute å seilte på søndag og fikk en lekekamerat.

Vil bli Europas beste

Tyrkerne bygger nye, store og imponerende havneanlegg for å lokke til seg seilturister  fra andre middelhavsland. I Port Alacati utenfor Cesme satser man på å lage Middelhavets flotteste anlegg.

Gå til toppen