Søk i arkivet

Havner og farvann

Tollsaken: Åpent brev til samferdselsministeren

Det har vakt betydelig oppsikt både her hjemme og i utlandet at de svenske seilerne som hadde lagt igjen båten i vinteropplag i Norge, ble dømt til å betale både moms og HK-avgift. Nå har Ingjerd Schou (H) på ny tatt saken opp i Stortinget og bedt samferdselsministeren om svar.

Empire: : Med baby om bord

Heidi Våge og Eivind Bogerud oppsummerer livet med en liten krabat om bord på «Empire». Når dette leses er det to små i Bavariaen. Digital fil i PDF-format for nedlasting

Norsk luksus over Atlanteren

Den største norske båten i årets ARC er Pål Fevangs Swan 66 «Godot». En flytende luksus til nærmere 40 milioner kroner. Vi har vært om bord.

Priviligert båtgjest i 93 land

Mannen bak ARC; Jimmy Cornell, har besøkt tilsammen 116 land, hvorav de fleste med båt. Nøkkelen til en god mottakelse ligger i minne seg selv om at man er en gjest og oppføre seg deretter, mener langturlegenden, som her gir noen grunnleggende tips til seilere som drømmer om langtur.

ARC-veteranpar først av de norske

Anne Lise og Ståle Larsen ligger i skrivende stund på 6. plass med Sweden Yachts 40  "Viking Crusader" i cruisingklassen i Atlantic Rally for Cruisers.

Øst-Afrikas kyst erklært "krigssone"

Piratene har lenge herjet i Adenbukta og utenfor Somalia. Nå alarmeres det om utstrakt piratvirksomhet helt ned til Mozambique.

Vinterseiling i Røyken

Mange på Nærsnes trodde nok ikke sine egne øyne i helgen som var, da åtte optimistjoller var ute og seilte i den kalde nordavinden.

Norsk båt i regatta over Atlanterhavet

«Nora Simrad», en Cigale 14,  starter i Cape to Rio Race som starter i januar.

Delfinbading og storfisk

Her er siste nytt fra ARC-båten "Sjarmen", med tre Hvaler -gutter som studerer og avlegger eksamen mens de er på langtur.

Super start for ARCs minste

Den norske Comfort 32 "Honningpupp" fikk en god start på ARCen, og lå etter fem timer på 24.plass.

Bilder fra ARC-starten

ARC-deltakerne startet i to klasser, med racing-seilerne tyve minutter før turseilerne. Her er bildene fra de raskeste og største båtene.

Båtplassen som lyser i mørket

Å legge båten til ved bryggeplassen kan være en utfordring i mørket. Nye fortøyningsbommer med solcellebelysning forenkler jobben.

Seiling på Senkveld

Skru på TVen på fredag anbefaler Jørn Spetalen i Larvik Seilforening.

Gå til toppen