Søk i arkivet

Havner og farvann

Valgte Trinidad framfor Venezuela

ARC 2010-båten «Jageren» og skipper Gjermund Jamtveit forteller om hyggelig og nyttig strandhugg i Trinidad.

Ny venneforening for Saltholmen fyr

«Foreningen Saltholmen Fyrstasjons venner» er navnet på den nystartede foreningen som skal jobbe med bevaring av Saltholmen fyr i Aust-Agder.

Dårlige brygger får skylden for ødeleggelser

Flytebryggene i  det vanligvis så paradisiske Port Hinchinbrook i Australia får skyldes for de enorme ødeleggelsene i havnen etter orkanen «Yasi».

Isfri vinterseilas

Sol, fin seilvind og plussgrader ga en flott helg i Oslofjorden.

Reggae og palmesus med «Sørlandet»

Anett Benham fra Kristiansand er med på fullriggeren «Sørlandets» vintertokt i Karibia og Mellom-Amerika. Her forteller hun om besøkene i Costa Rica, Belize og Cuba.

Mye hai i Øresund

For tiden vrimler det med hai i Øresund. Det dreier seg om pigghå, gråhai, stjernehai og glatthai skrived Minbaad.dk

Norsk seilskute-offensiv i Düsseldorf

Mens medseilere og mannskap om bord på «Sørlandet» nyter varme dager i Karibia og Mellom-Amerika, selges sommerens tokter på verdens største båtmesse.

Charter på lavbudsjett

Ryanair til Kroatia og seiling i en spartansk 18-foter. Da får du en seilferie som er billig i pris, men rik på opplevelser.

Destinasjon USA

Siden artikkelforfatteren i 1965 var utvekslingsseiler i USA har New England kysten lenge stått på ønskelisten over spennende reisemål for seilergjengens årlige seiltur.

Øst-Finnmark Én seilbåt «år om anna»

Ikke mange seilere tar turen til Finnmark, og av de få som gjør det er det nesten ingen som tar turen helt til Grense-Jakobselv. «Springer», en Linjett 33 fra Bodø, tok turen hele veien i sommer.

Ansiktsløft for Tyrkias havner

Kun 45 minutter fra storbyen Izmir ligger Alaçati, en liten søvning landsby ved Egeerhavet. Nå har den lille byen tatt høyde av seg til å skape Middelhavets flotteste marina i Port Alaçati, som vi hadde som base for vårt høstcruise i Çecme-skjærgården.

Norsk båt i «Cape to Rio Race»

«Nora Simrad» har fått en bra start på Atlanterhavsregattaen.

Klarer seg i flommen

Mannskapet på «Empire» i Australia hadde avtale med det Norske Konsulatet i Brisbane denne uken. De tok sjansen på å dra.

Gå til toppen