Søk i arkivet

Havner og farvann

Eldre enn Jesus

I Kyrenia på Nord-Kypros ligger den eldste båten i verden som er hentet fra havbunnen.

Film fra vinterseiling

Vi tok med barna ut og seilte forrige helg. Det ble minner for livet. Se film.

Første norske i mål

Swan 66 "Godot" med Pål Fevang er første norske ARC-båt i mål, mens de ordinære cruising-klassene har to norske båter i tet.

Juleseiling med isbryter

Det er ikke ofte Bohuslän har vært så stemningsful for juleseiling som i år, forteller Curt Gelin til Seilas. Minusgrader, nysnø på skjærene, varme under dekk og glögen klar i byssa. Gelin har seilt Hallberg Rassy 54 sammen med Magnus Rassy denne uken. Her er hans rapport:

"Sørlandet" på tur over Atlanteren

Det er ikke bare ARC-båtene som jubler over passatvinden. Også fullriggeren "Sørlandet" forteller om en veldig rolig start på kryssingen til Trinidad.

Julelunsj på Käringön

Vi fant julestemningen på Petersons Krog etter en flott seiltur i Bohuslän i helgen. Se video.

Flyvefisk til bursdag

I dag fyller ARC-skipper Rolf Mathiassen i "Sun Lady"  65 år. Som en forskuddspresang fikk harstadværingen en sprell levende flyvefisk i senga.

Første seilbåt i mål

"Berenice" er første seilbåt i mål etter å ha brukt to uker på atlanterhavsseilasen Atlantic Rally for Cruisers (ARC).

Førjulsseilas i Bohusläns indrefilet

Testseiling fra Orust til Tjörn i skiftene vær ble en opplevelsesrik helg.

Bruker vernebiller mot angrep

Noen av ARC-båtene begynner å merke passatvinden, mens andre fortsatt venter på vind nok til paraseilet. Atter andre må kjempe mot flygende blindpassasjerer mens de tar fatt på den andre halvdelen av seilasen.

Kommer, kommer ikke...

First 44,7 «Serenity» ligger helt i tet i cruising-klasse E i Atlantic Rally for Cruisers (ARC).  Men fortsatt venter bergenserne på vinden som de ikke lenger tør å si navnet på..

Finansministeren griper inn i tollsaken

Finansminister Sigbjørn Johnsen reagerte raskt på brevet fra Ingjerd Schou om de uheldige norske tollbestemmelsene som skremmer utenlandske båtturister fra å besøke Norge.

"Vindhesten" snart i mål -"Solbolla" har snudd

Motorbåten "Wind Horse" har  31 nm igjen til mål. Beste norske er i skrivende stund "Serenity" med skipper Fridtjov Bergmann på fjerde plass, mens "Solbolla» har snudd"

Gå til toppen