KULE FENDERTREKK: Du kan strikke dine egne, kule fendertrekk for kulefenderne. Det vil garantert vekke litt oppsikt. Vi brukte Marius-mønster til vår fender.
KULE FENDERTREKK: Du kan strikke dine egne, kule fendertrekk for kulefenderne. Det vil garantert vekke litt oppsikt. Vi brukte Marius-mønster til vår fender.
ØLVOTT: Såkalte ølvotter er populære å strikke. Det er en kombinert vott og ølboks-holder. Kan være kjekt å ha når man skal ta ankerdrammen på kalde dager.
SILD I ØRET: En liten stingsild kan bli til ørepynt (men ta kroken av). En liten kause kan bli til et halssmykke.
SITTEUNDERLAG I ULL: Sitteunderlag i tovet ull er veldig behagelig å sitte på i cockpiten og tar seg godt ut. Teknikken går enkelt sagt ut på at man strikker et sitteunderlag i ull, og så vasker det i vaskemaskin slik at den får en fast konsistens.
FARGERIKT FELLESSKAP: Ved å bruke det du har for hånden om bord i båten kan du skape fargerike maritime armbånd. Bare fantasien setter grenser.
GANSKE TØFT: Det meste kan brukes for å lage tøffe, maritime armbånd. Vi brukte blant annet skinnsnorer, tau, takletråd, knapper, O-ringer og mutre.
SYSAKER: De fleste seilere har sysaker om bord i båten til reparasjoner av seil og annet. Sammen med taurester, skinnsnorer, knapper, lim og takletråd kan det bli til fine maritime gaver. Det meste kan brukes.

Håndlagde julegaver

Med litt taklegarn, noen taurester, mutre og O-ringer – pluss en porsjon kreativitet kan du sikre rimelige gaver til båteieren som har alt. Eller noe tøft til deg selv.

Publisert Sist oppdatert

Vi har i alle fall brukt ledige stunder til litt håndarbeid om bord. Noe det er blitt gaver av, og da nettopp til båtvenner som har alt.

Stort sett har vi brukt det vi har for hånden. De fleste som har seilbåt, har allerede litt sysaker om bord; til reparasjon av seil og til takling av tau. I tillegg har vi vært en tur innom Nille-butikkene og kjøpt rimelig strikkegarn.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER