Eirik feirer jul i Thailand for snart ett år siden.
Empire er en Bavaria 42.
Eirik og Eivind hilser på sitt nye familiemedlem.

Empire med enda ett nytt mannskap!

Heidi Våge og Eivind Bogerud har fått baby nummer to under veis på sin jordomseiling med «Empire». Vi har fått en fersk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Fersk e-post fra Empire i Australia.

”Vi lekker” er ikke ordene du ønsker å høre i en båt. Da Eivind ble vekket klokken 0200 natt til 21. oktober var det akkurat disse ordene han hørte. Heldigvis var det ikke Empire, men Styrmannen som lakk.

Utålmodig baby

Tre uker før termin fant den lille i Heidis mage ut at det var på tide å ”lense skuta”. Da Heidi våknet om natten trodde hun at hun måtte tisse, men det var vannet som hadde gått... Da Heidi ringte sykeshuet og presenterte seg med bare ”Heidi”, svarer vakthavende ”Heidi in the boat? – but that was early”. Telefonsamtalen hadde vel neppe artet seg slik i en storby... Heldigvis bor våre båtnaboer fra i fjor fortsatt i nærheten, riktignok nå på land rett utenfor Yamba. Tanya, Steve og Gingerlilly tok med glede i mot Eirik da vi banket på litt før 0230. Eirik og Gingerlilly har allerede blitt bestevenner, så Eirik var likeglad med om både mor og far dro videre.

Lang vei

Yamba har intet sykehus, ei heller noen fødeavdeling. Den 50 minutter lange kjøreturen til nabobyen Grafton, der også Eirik ble født i 2009, foregikk uten dramatikk. Vel fremme på Grafton Base Hospital tok det lang tid innen selve fødselen satte i gang. Vår nye matros ble født 21. oktober kl 1735 og veide 3135 gram og var 50 centimeter lang.

Alt vel

Om det var en gutt eller jente som var på gang visste vi ikke, men vi hadde noen navneforslag klare. Etter å ha studert den nyankomne en kort stund, så vi at det var en Marius – og slik ble det. Alt er vel både med mor og Marius – og med Eirik og far.

Samme jordmor

Også denne gangen har vi opplevd de fantastiske menneskene som jobber på Grafton Base Hospital Maternity Unit. Mennesker som ikke bare bryr seg, men som bryr seg om. Faktisk var det samme jordmor som forløste Marius, som da Eirik kom til verden.

God tid

Empire blir nok liggende i Yamba enda en stund. Vi synes den lille skal få tørke litt, innen vi kaster loss. Desuten har vi tenkt oss nordover langs østkysten igjen, og orkansesongen er ikke slutt før i begynnelsen av mai. Kanskje blir det en tur til Sydney og Lord Hove Island innen den tid... Vi gleder oss til nye utfordringer – med fire om bord!

Følg Empire i Seilas

Seilas har fulgt Empire rundt jorda siden 2005. Du kan følge deres ferd og utfordringer videre ved å tegne et abonnement på Seilas. Det kan du gjøre her.

Du kan også kjøpe artikler som PDF-dokumenter fra vårt arkiv. Du finner det her.