Søk i arkivet

Langtur

Langtur En spontantur over Atlanterhavet

Erlend S. Harbitz og Johannes S. Bolstad viser at det er mulig å komme seg på langtur med mimimalt av planlegging og på trangt budsjett. Her deler de sine erfaringer.

NAVIGASJON OG SJØMANNSKAP Trygg seilas i verdens mest forblåste hjørne

Værdata fra satellitt hjalp norske langturseilere fra Fransk Polynesia i Stillehavet via verdens mest forblåste og ustabile seilingsområder til Chile og Kapp Horn.

Som mannskap over Atlanterhavet

Vivi-Ann Sørheim og Tom Erik Holthe fikk krysset Atlanteren på en amerikansk Amel 52, fordi de hadde etterspurt kompetanse. Her er noen råd for seilere som vil gjøre noe av det samme.

Ikke bare Magne Klann som er på tur På desembertur i seiljolle

Hva med å våkne til stivfrossen tannbørste og bånntælet vanntank? Eller kullseiling i kuling? Det var noen av utfordringene til Igor Stropnik da han seilte en 4,5 m lang jolle fra Stavanger til Lygra nord for Bergen nå i desember.

Langtur på rekordtid – Glem det du leser i bøker om langtur

Lars-Fredrik Moe-Helgesen og Gina Lillemork Nilsen seilte rundt jorda på mindre enn to år. De brukte mesteparten av tiden på land.

Ett eller to skrog over Atlanteren

Etterspørselen etter katamaraner øker, og det syns også på deltagerlisten til ARC. Vi har analysert resultatlistene for å sjekke om hva som er raskest.

TURSEILING: På tur med elbåt

Vi har sjekket ut fremtidens båtliv. Det blir annerledes, men ikke noe dårligere.

VINTERSEILING: Forsterkede opplevelser

En 60 kilos lettdrevet jolle gir nye muligheter. Marius Olsen har fått sterke opplevelser av å utfordre naturens vindkraft i årets kalde måneder.

JORDOMSEILER JIMMY CORNELL: – Dra på langtur før det er for sent

– Dersom du vil på langtur, så gjør det nå, oppfordrer Jimmy Cornell. Han mener slutten på tradisjonell langturseiling er nær på grunn av klimaendringer.

To raske båter som gir økt trygghet Jorda rundt på kortere tid

Praktiske forhold gjør det utfordrende å gjennomføre en jordomseiling. Med en rask seilbåt er det enklere å oppfylle drømmen.

Møt norske barnefamilier på langtur

Fleksibelt skolesystem gjør det mulig å undervise på det blå hav. Aldri før har det vært så mange barnefamilier, mener langturseiler som også seiler med små.

Viking Explorers for andre gang

Mer stabil vind, og minimale kostnader oppsumerer Viking Explorers. Gruppeseilasen over Atlanterhavet er arrangert etter dugnadsprinsippet.

ARC-seminar forflytter seg til Bergen

I mange år har World Cruising og KNS arrangert en langtur-camp. I år trekkes Bergens Seilforening inn i samarbeidet og campen avholdes der.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen