Søk i arkivet

Langtur

Miljøseilas rundt jorden

Jorden rundt seilasen Blue Planet Odyssey (BPO) har som mål å øke bevisstheten om klimaendringer ved å besøke noen av de mest utsatte delene av verden.

Neptuns spark

Det syvende døgnet til sjøs smalt det. En monsterbølge slo over katamaranen «White Admiral». Det skulle bli starten på en kamp om å holde båten flytende.

«Man måste vara en fixare»

Palmer, delfiner og asurblått hav. Endeløs frihet og rumpunch på dekk mens vinden kjærtegner seil og hud. Slik er forestillingen om langturseiling. Veien og virkeligheten kan imidlertid være en annen.

Seiling i Karibia

En drøm har gått i oppfyllelse: Du har nådd «paradiset». Du kan se frem til en lang kosestund – og noen utfordringer du ikke ventet. Få noen praktiske tips for å gjøre Karibia-oppholdet ditt til ordentlig seilglede.

I havets ærend En uventet reise til USA

Både båt og mannskap ble satt på prøve etter at Jimmy Cornell måtte gi opp Nordvestpassasjen.

Den ytre og den indre reisen Den største drømmen

Christian Liebergreen hadde tilbrakt 260 døgn alene på havet da riggen datt ned. Han er den andre skandinaviske seileren som har gjennomført en soloseilas rundt jorden. Her forteller han både om den ytre og den indre reisen.

Antarktis: Pingviner i fremmed land

I Antarktis er du på et sted som menneskene ikke har erobret og heller ikke regjerer.

Leeward Islands «Empire» i Karibia

«Empire» er tilbake i Karibia, og det nærmer seg slutten på et årelangt eventyr. I Karibia gjenopplevde de noe, men først og fremst ble det en seilas med nye opplevelser og nye vennskap.

«Empire» Ascension mot Karibia

Da vi heiste seil ved St. Helena midt i Det sørlige Atlanterhavet, løsnet revelinen til det andre revet inne i storseilsbommen. Det var bare å fire storseilet og legge ned bommen. For bare genua seilte vi sakte mot øya Ascension. Vi visste ikke da at vi skulle møte mye større utfordringer innen vi kunne droppe ankeret i Karibia...

«Empire» tilbake i Atlanterhavet

Det er fem år siden «Empire» hadde atlanterhavsvann under kjølen. Etter begivenhetsrike dager i Cape Town satte den norske Bavariaen kursen mot en av verdens mest isolerte og urørte øyer, St. Helena.

«Empire» mot Afrika

Øya Reunion var siste stopp innen kursen skulle settes over den beryktede Agulhas-strømmen mot Afrika.

«Empire» tilbake i Atlanterhavet

Klokken 0115 natt til søndag rundet "Empire" Afrikas sørligste kapp, Kapp Agulhas. – Vi fikk ikke sett selve odden siden passeringen skjedde på natten, men lyset fra fyret og tettstedet i Struisbaai lyste godt opp på styrbord.

«Empire» Mauritius og Mascarenøyene

I øygruppen øst for Madagaskar er det hyggelige og hjelpsomme folk, og livet går i behaglig tempo. «Empire» er på vei til Sør-Afrika for å feire jul.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen