Søk i arkivet

Meninger

Utkikken: Stress ned i sommer

Endelig er det sommer og tid for å nyte seilingens gleder. Feriedrømmen for de aller fleste av oss er dele gode opplevelser med mennesker som vi er glade i. På sjøen kan det by på prøvelser, enten værgudene går amok eller mannskapet går hverandre på nervene.

Utkikken: Båt billigst i byen

Boligprisene i Oslo stiger mot stadig nye høyder. På Tjuvholmen må du i dag ut med fem-seks millioner kroner for en toroms leilighet på rundt 50 kvadratmeter. Du får svært mye båt for samme beløp.

UTKIKKEN: Digital seilas

Hele Seil-Norge samles i ett riksdekkende seilblad fra og med november i år.

Bestikket: På trygg grunn

– Den tåler en grunnstøting, og vel så det, skrøt han og tok en slurk av ølet.

Utkikken: Væromslag i seilbåtmarkedet

Seilbåtsalget vil trolig vokse i 2017.

Utkikken: Tåler dagens båter tøff havseilas?

Det er lenge siden seilbåtforhandlerne sto på stand og fortalte om stormfokk, tryseil og selvlensende cockpit. Nå viser man frem store vinduer, badeplattformer og sofagrupper. Folk vil ha plass og komfort, utsikt og lys. Men tåler de å seile på havet?

Utkikken: Mange båter – lite penger

Importøren av Bavarias seilbåter, Lunde Båt AS, har begjært oppbud. Dette var en liten rystelse i det norske seilbåtmiljøet.

Utkikken: Seil sikkert i sommer

Vi seilere liker å vise godt sjømannskap. Derfor stikker det litt i stoltheten til mange av oss når forsikringsselskapene kan dokumentere at seilbåtene er verstingene på grunnstøtingsstatistikken.

Utkikken: Havet lokker og lindrer

Aldri har flere mennesker drevet med seiling enn i dag. Havet lokker stadig flere til å kaste loss. For eventyret, for friheten, for fellesskapet, for følelsen av å leve.

Seilernes verden: Sesongåpning

Heldige er vi som nå står foran en hel sesong med seiling!

Ett, godt seilblad

Enkelte lesere av både Seilas og SEILmagasinet har uttrykt forbauselse over å se samme bilde på forsiden av begge blader etter nyttår.

Seilernes Verden: Opplevelser

Vi oppsøker sjøen for å få opplevelser, enten det er for å seile på tur eller delta i regattaer.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen