Søk i arkivet

Meninger

UTKIKKEN: Nærmere naturen

Nærhet til naturen og frihetsfølelse er de viktigste grunnene til at folk velger båtlivet, ifølge båtlivsundersøkelsen, som nylig ble lagt frem.

Utkikken: Med hjerte for havet

Vi seilere er glade i naturen, og er ofte blant de første til å oppdage konsekvensene av vår tids uvettige livsstil.

MITT HAV: Viktig nyhet for norsk framtid

Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen IMO har besluttet å kutte utslippene fra skip til minimum 50 prosent av utslippene i 2008, og helst kutte utslippene helt. Det er et ambisiøst mål, men i tråd med Parisavtalen.

UTKIKKEN: Ingen druknet fra seilbåt

I 2017 omkom 29 personer i ulykker med fritidsbåt, og seilbåter figurerer ikke i statistikken.

UTKIKKEN: Mer fart i seilbåtsalget

I mange år har det vært kjøpers marked i båtbransjen. Selgerne har strevd med å få solgt båter, mens kjøperne har hatt all verdens tid til å prute.

Et smadret paradis

Karibia er et populært mål for mange norske langturseilere, men nå ligger båtvrakene slengt utover palmestrendene på mange av øyene.

Seilernes verden: Bølgestøy

Det fins mange typer støy ute på fjorden. Bølger kan også støye.

Utkikken: Samler seil-Norge

I 2018 kommer KNS med foreningssidene i SEILmagasinet. Samtidig har KNS valgt å tegne digitalt abonnement på SEILmagasinet for alle sine medlemmer. Vi har fått spørsmål om hva dette innebærer i praksis, og skal forsøke å forklare.

Utkikken: Stress ned i sommer

Endelig er det sommer og tid for å nyte seilingens gleder. Feriedrømmen for de aller fleste av oss er dele gode opplevelser med mennesker som vi er glade i. På sjøen kan det by på prøvelser, enten værgudene går amok eller mannskapet går hverandre på nervene.

Utkikken: Båt billigst i byen

Boligprisene i Oslo stiger mot stadig nye høyder. På Tjuvholmen må du i dag ut med fem-seks millioner kroner for en toroms leilighet på rundt 50 kvadratmeter. Du får svært mye båt for samme beløp.

UTKIKKEN: Digital seilas

Hele Seil-Norge samles i ett riksdekkende seilblad fra og med november i år.

Bestikket: På trygg grunn

– Den tåler en grunnstøting, og vel så det, skrøt han og tok en slurk av ølet.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen