Søk i arkivet

Foto:

UtkikkenNytt år med nye seilere

Seilas starter det nye aret med gladmeldinger til alle seilere.

Ved inngangen til det nye året fikk Norsk Maritimt Forlag besøk av Chris Bjelke i Gjensidigestiftelsen, som hadde med seg en sjekk på 1,6 millioner kroner til støtte for prosjektet «Seiling for alle». Pengene skal benyttes til å utvide og forbedre sommerleir- og seilcamp-tilbudet seilforeningene har til barn og ungdom, og helt konkret er støtten gitt til kjøp av båter og utstyr.

Søknaden på vegne av de 12 seilforeningene er blitt fremmet gjennom Norsk Maritimt Forlags prosjekt «Det store seilløftet», som har som mål å tilføre seilsporten ekstra midler, aktivitet og oppmerksomhet. 

Som utgiver av Seilas og SEILmagasinet er det en målsetting for Norsk Maritimt Forlag å inspirere folk til å velge seiling som hobby og livsstil. Vi er derfor glade for å få med oss en så stor og profesjonell samarbeidspartner i arbeidet med å engasjere ungdom til vannlek og seiling. 

Med seilløftet ønsker vi ikke å ta opp konkurransen med Norges Seilforbund om utvikling av seilsporten. Vår innsats retter seg mot å rekruttere ungdom som ikke er vokst opp med seiling og båtliv. Fokus er på friluftsliv, lek og mestringsglede, og midlene skal altså gå til anskaffelse av utstyr for å gjennomføre dette.

Seilbåtbransjen i hele Europa har de senere årene sett med bekymring på fallende salgstall og sviktende rekruttering blant de unge. Det tyske båtbransjeforbundet har påpekt behovet for nytenkning innen bransjen.

Desto mer gledelig er det å kunne melde at en årelang nedgang i seilbåtsalget i Norge i fjor ble snudd til en liten oppgang. Seilas har studert Statistisk Sentralbyrås importstatistikk. Denne viser at importverdien av seilbåter i fjor økte med seks prosent til 290 millioner kroner.

Interessant er det å merke seg at den store prosentvise oppgangen kommer innenfor kategorien seilbåter under 7,7 meter. Her var salgsøkningen i fjor på hele 30 prosent i forhold til året før. Utviklingen føyer seg inn i en generell trend de siste årene med større interesse for mindre båter.

Vi tolker dette som et uttrykk for at nye seilere er på vei inn i sporten.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen