Søk i arkivet

Foto:

Seilernes verdenOm å dele kunnskap

Nærmere 70 mennesker måtte tilsammen til for å seile båten ANNE MARI i etapper tur-retur Antarktis, og for å få delta, stilte skipperne – de var to – tre krav som måtte oppfylles.

Nærmere 70 mennesker måtte tilsammen til for å seile båten ANNE MARI i etapper tur-retur Antarktis, og for å få delta, stilte skipperne – de var to – tre krav som måtte oppfylles. Deltagerne måtte være sjøsterke, være friluftsmennesker som kunne tåle ikke alltid å ha det komfortabelt, og de måtte kunne være en interessant samtalepartner under en nattevakt på havet. Mens de seilte var det en av deltagerne som lanserte et fjerde krav: Skal du være med, må du være en person som gjør noe som ikke er forventet av deg.

Seilforeningene i Norge er fulle av slike folk, av ildsjeler som gjør mer enn hva man kan forvente av dem. Det er bare å lese foreningssidene her i SEILmagasinet, så vil du se det. For det er imponerende hva frivillighet kan føre til av aktivitet og gode tilbud som andre kan nyte godt av.

Rundt om i landet er det fulle kull med helt ferske seilere som skal forsøke seg på egen kjøl, og i sommermånedene kommer hundrevis av barn til sommerleirene som seilforeningene organiserer. I NOR Rating sitter det tall-elskende seilere og server tusentall av båteiere med måltall for at regattaene skal bli mest mulig fair. På en øy i Bergen-skjærgården snekrer man bokstavelig talt sammen en forening som en stund var nede for telling. På en annen øy – i Oslofjorden – møtte 80 medlemmer til vår-dugnad for å gjøre øya pen og ren. Moss venter et innrykk av 300 EM-seilere som en stor arrangørstab av frivillige skal betjene – midt i sommerferien.

Jeg kunne fortsatt, men det er egentlig bare å bla seg igjennom all frivilligheten her i bladet. Det flotte er at foreningene som forteller om seg selv, ser ut til å inspirere hverandre. Det yrer av liv, og det gjør oss stolte og glade her i SEILmagasinet over at vi kan være bærere av all denne informasjonen, ja, være et slags nav i en spennende og positiv utvikling i seilforeningene.

Kloke ord blir det også sagt på foreningssidene, og jeg har lyst til å trekke frem Erik Kristiansens i

Bundefjorden Seilforening:

«Skal jeg trekke frem ett suksesskriterium felles for alle de aktive seilerne (i foreningen), vil jeg si at det er viljen til å dele. … De uerfarne blir bedre og de gode må skjerpe seg enda mer for å holde tritt med de «up coming» seilerne. Dermed vokser hele gruppen i fellesskap, samtidig som miljøfaktoren øker.»

Å dele kunnskap og by å seg selv – mer enn forventet – er definitivt selve grunnlaget for suksess i seiling – og kanskje ellers i livet også.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen