Søk i arkivet

Foto:

Seilernes verdenFeriemagasinet

Denne utgaven av SEILmagasinet er den av årets utgaver som leses best av aller flest. Bladet er med i feriebagasjen, og det trekkes frem under dekk på regnsværsdager eller som kveldslektyre i køya. SEILmagasinet tas også med opp i cockpiten til en lun formiddagstime i sommersola. Ferien gir tid og rom til å dvele ved det som står skrevet og til å fordøye hva 100 sider sommerlektyre har å by på. Kanskje gir også innholdet i SEILmagasinet grobunn for og inspirasjon til nye ideer, tanker og handlinger.

Det er mye å tenke over i denne utgaven, blant annet hvilke erfaringer seilere har gjort seg om sikkerhet og sjømannskap etter vårens mange vindfulle regattaer. At man ikke har trent på prekære situasjoner og ikke kjenner sikkerhetsutstyret godt nok, er en gjenganger. Det samme er at sjøsyke nesten alltid rammer deler av mannskapet når været blir røft.

Det er også betenkelig at båter har feil VHF-kallesignal. Dette ble avslørt under redningsaksjoner under Helly Hansen Skagen Race. Et påfallende stort antall deltagerbåter hadde enten oppgitt feil kallesignal eller unnlatt å betale VHF-lisensen. Det resulterer i at redningsmannskaper i gitte situasjoner vil kunne søke etter feil båt.

Det kan også være verdt å dvele ved hva Norges Seilforbunds generalsekretær, Espen Guttormsen, sier om regattadeltagelsen. Mange hevder den er for nedadgående, Guttormsen mener den endrer karakter. Folks knapphet på tid gjør at ønsker og behov for regatta-aktivitet endrer seg, og dette må arrangører landet rundt ta hensyn til og tilpasse seg.

Dette SEILmagasinet inneholder også et møte med usedvanlige personer. Langturseileren Rebecca Mahboubi har en helt annen bakgrunn enn andre seilere. Regattaseileren Dag Usterud er et av Norges største talenter noensinne, men siste seilas i OL i 1984 ble bestemmende for at dette talentets potensiale aldri er blitt utviklet. 

Og nettopp olympiske seilaser står på programmet denne sommeren. Det er en psykisk kraftprøve for utøvere av små idretter som plutselig får hele idrett-Norges øyne på seg. Det skal styrke for å tåle det, noe Usteruds historie forteller at forbund og trenere ikke alltid har vært seg godt nok bevisst.

Nyt sommersola og dvel ved SEILmagasinet i fred og ro. God sommer!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen