Søk i arkivet

Meninger

Når målet er å ikke ha noe mål

Seiling skal være vår fritime, og stå i kontrast til hverdagslivet, men likevel tar vi med oss tidskjemaer og planer om bord. Vi legger så mange planer at hensikten med ferien forsvinner.

Fra Tinder-treff til Karibia

Det finnes bare to tragedier i livet. Den ene er å oppnå det man drømmer om, og den andre er å ikke oppnå det, påstår Oscar Wilde.

UTKIKKEN Seilbåter på nye eventyr

Alle bransjer påvirkes for tiden av store endringer i forbrukeratferd og ny teknologi. Dette gjelder også seilbåtbransjen, der markedet for katamaraner og charterseiling er i vekst.

MITT HAV En fremmed fugl

Foiling er kult, men gir det seilsporten det nødvendige løftet? Jeg har fulgt direktesendingen fra Star Sailors League og SailGP, og kan ikke si at seks hypermoderne foilende katamaraner gir noe særlig mer spennende TV enn Star, konstruert før første verdenskrig. Det er likevel to helt ulike sporter.

BESTIKKET Motor til besvær…

«Nogva Motorfabrikk, god morgen.» Jeg sukket lettet. Forbindelsen var i orden. Jeg hadde vært uten dekning en tid, men endelig hørte jeg en stemme.

MITT HAV: Vi trenger en ny røykelov

Det må tydeligvis mange katastrofer til før vi tar tak i problemene, sa Torqeedo toppsjef Christoph Ballin under et foredrag på Mets i november. Da var det klart at over 1000 innbyggere i USA hadde dødd av skogbrann, som én av følgene av økt global temperaturstigning.

UTKIKKEN: Klima for langtur

Ikke få nordmenn har seilt den såkalte ARC-seilasen over Atlanteren til Karibia. Nå roper ARC-regattaens grunnlegger, Jimmy Cornell, varsku for langturseiling i den formen vi kjenner dem.

Mitt hav Flyr for å redde klimaet

Alle snakker om å foile, men teknologien er foreløpig kun for noen få heldige.

Utkikken Falsk trygghet

Redningsoperasjonen ble dramatisk da skipper Vibeke Schønfeldt gikk på grunn ved Strømstad i sommer med sin nyinnkjøpte Hanse.

MIN MENING Ønsker Norboat på banen for å skjerpe inn sikkerhetsreglene

Tor Jacob Aabelvik mener at mange moderne båter ikke holder mål, og mener både Norboat og Sjøfartsdirektoratet må på banen for å stille strengere krav.

MITT HAV På kollisjonskurs

I sommer har jeg reflektert over hvor mange som egentlig kan vikepliktsreglene på sjøen. På fine sommerdager kan båtene oppleves som småbarn som spiller fotball på løkka. De løper i alle retninger, men det er sjelden noen treffer hverandre. De små holder seg unna de store. Det er ingen regler, men likevel går det som regel bra.

UTKIKKEN Nærmere naturen

Nærhet til naturen og frihetsfølelse er de viktigste grunnene til at folk velger båtlivet, ifølge båtlivsundersøkelsen, som nylig ble lagt frem.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen