Søk i arkivet

Meninger

UTKIKKEN: Båten trives best i vann

Etter tidenes sommer med sol og varme, tikker klokken ubønnhørlig mot høst og opplag. Den siste tiden har det vært en debatt om lagring av seilbåter på land, og i denne utgaven av SEILmagasinet har vi en større artikkel om temaet.

Mitt hav: Flyr for å redde klimaet

Alle snakker om å foile, men teknologien er foreløpig kun for noen få heldige.

Utkikken: Falsk trygghet

Redningsoperasjonen ble dramatisk da skipper Vibeke Schønfeldt gikk på grunn ved Strømstad i sommer med sin nyinnkjøpte Hanse.

MIN MENING: Ønsker Norboat på banen for å skjerpe inn sikkerhetsreglene

Tor Jacob Aabelvik mener at mange moderne båter ikke holder mål, og mener både Norboat og Sjøfartsdirektoratet må på banen for å stille strengere krav.

MITT HAV: På kollisjonskurs

I sommer har jeg reflektert over hvor mange som egentlig kan vikepliktsreglene på sjøen. På fine sommerdager kan båtene oppleves som småbarn som spiller fotball på løkka. De løper i alle retninger, men det er sjelden noen treffer hverandre. De små holder seg unna de store. Det er ingen regler, men likevel går det som regel bra.

UTKIKKEN: Nærmere naturen

Nærhet til naturen og frihetsfølelse er de viktigste grunnene til at folk velger båtlivet, ifølge båtlivsundersøkelsen, som nylig ble lagt frem.

Utkikken: Med hjerte for havet

Vi seilere er glade i naturen, og er ofte blant de første til å oppdage konsekvensene av vår tids uvettige livsstil.

MITT HAV: Viktig nyhet for norsk framtid

Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen IMO har besluttet å kutte utslippene fra skip til minimum 50 prosent av utslippene i 2008, og helst kutte utslippene helt. Det er et ambisiøst mål, men i tråd med Parisavtalen.

Min mening: Seiling som friluftsliv på sjøen

Hvordan få flere seilere? åpent brev til Morten Jensen  fra Henrik Torgersen. Han mener vi bør utvide fokus fra regattaseiling til friluftsliv

UTKIKKEN: Ingen druknet fra seilbåt

I 2017 omkom 29 personer i ulykker med fritidsbåt, og seilbåter figurerer ikke i statistikken.

UTKIKKEN: Mer fart i seilbåtsalget

I mange år har det vært kjøpers marked i båtbransjen. Selgerne har strevd med å få solgt båter, mens kjøperne har hatt all verdens tid til å prute.

Et smadret paradis

Karibia er et populært mål for mange norske langturseilere, men nå ligger båtvrakene slengt utover palmestrendene på mange av øyene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

Søk

Gå til toppen